Film i TV

skupo

Aside Banners

‘Solo’ je najskuplji Star Wars film svih vremena

Piše , Objavljeno

A čisto sumnjamo da im je to bila namjera.

Počelo kao ideja za simpatičnim spin-offom i zgrtanjem para na temelju imena i čitave franšize, a završilo kao rupa bez dna kojoj nikad dosta keša.

Produciranje bilo kakvog filma je kompliciran posao, a pogotovo filma koji mora biti hit i filma koji nosi teško breme u vidu Star Wars prišivke.

Solo: A Star Wars Story upao u produkcijske probleme, hitno su ponovno snimali određene scene i ispade da je ovo najskuplji Star Wars film ikad s budžetom koji je premašio 250 milijuna dolara. Tom brojkom pod pojasom se film ušuljao na listu deset najskupljih filmova ikad napravljenih. Hoće li vratiti taj novac? Vjerojatno, ali moglo bi biti “na knap”.

.

Redatelji koji su se prvi predbilježili za ovaj projekt su Phil Lord i Christopher Miller (face iza Lego Movieja), ali nakon četiri mjeseca snimanja, u Lucasfilmu su odlučili da ne žele prijateljsku komediju o svemirskim pustolovina nego da žele akciju. Upravo zbog toga su zaposlili Rona Howarda koji ima iskustva u industriji sa spašavanjem brodova koji tonu.

Otkriven je budžet napokon, film nije na samom vrhu – tu se našao Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides koji će teško biti skinuti s trona. 385 milijuna dolara je stvarno puno novca.

Idemo gledati Soloa, vjerojatno na neki “popust dan”, neka se izvlače sami. Ono čemu se mi zapravo veselimo je solo film, ali onaj vezan za Landoa Calrissiana kojeg glumi Donald Glover. E to će biti dobro. Glover želi snimiti film koji je kao “Frasier u svemiru”. Zvuči fantastično.

TAGOVIdisney film han solo novac solo solo: a star wars story star wars

Komentiraj