Film i TV

ma da?

Aside Banners

Sonyjev Spider-Man svemir je opaki fail: rade film o Madame Web, slijepoj nepokretnoj starici

Piše , Objavljeno

Okej, Sony, već nam postaje neugodno.

Kužimo da nemate prava za ništa vrijedno jer ste davno mogli dobiti Marvelov cijeli katalog za smiješne parice, a vi ste odlučili uzeti samo Spider-Mana i njegove prijatelje i neprijatelje. Slow clap na nedostatku vizije.

Mislili su da jedino Spider-Man vrijedi. Disney se sad opako smije.

Jedno vrijeme je sve bilo u redu, Spider-Man je smio biti dio MCU-a, ali je zapelo na novcima (opet) i Spider-Man je nazad u svom vlastitom svemiru. Koji izgleda pomalo tužno. Čak i uz dosadašnju zaradu.

venom tom hardy

Okej, dobili smo Venoma koji je bio solidan, ali samo zahvaljujući neurotičnom Tomu Hardyju. Najavljeno je dalje kopanje po katalogu Spider-Manovih likova pa ćemo tako dobiti i film o Morbiusu, vampiru Marvel Comicsa kojeg će glumiti Jared Leto. Sorry, ne znamo skoro ništa o ovom liku, osim da je negativac s C-liste. Jasno, postoje šanse da naprave dobar film, ali bojimo se da ništa od toga.

Nove vijesti stižu kako iz Sonyjevog kampa žele napraviti film o Madame Web, potpuno sporednom liku, slijepoj starici koja može vidjeti budućnost. Ovo se zove nedostatak materijala, a scenarij će napisati scenaristi Morbiusa Matt Sazama i Burk Sharpless koji je napisao scenarij za… pazi sad ovo… Dracula Untold, The Last Witch Huntera s Vin Dieselom, smeće od Gods of Egypt.

Sorry. Ne vjerujemo u ovo.

Madame Web je lik koji se prvi put pojavio u The Amazing Spider-Manu, 210. broj davne 1980. godine. Casandra Webb je prikazana kao starija slijepa gospođa s kroničnom neuromuskularnom bolesti zbog koje se teško kreće i diše, a spojena je na support system koji izgleda kao paukova mreža. Fantastično. I zove se Webb? Dokaz koliko su stripovi nekad Krv nije voda.

Mi smo ju vidjeli u animiranoj seriji u devedesetima, a zapamtili smo trivia podatak da joj je glas dala žena Stana Leeja. I dalje ne vidimo kako cjelovečernji film o nepokretnoj starici može držati ičiju koncentraciju. Možda bude 2 sata trippy vizija iz budućnosti. Kad počnemo fantazirati i prigovarati, zapravo se nadamo da će nas filmaši uvjeriti u suprotno.

.

Bilo bi fantastično kada bi se za ovu ulogu angažirala Helen Mirren ili Meryl Streep. Čak i da tada bude katastrofalan film, s veseljem bismo ga pogledali bar zbog popkulturnih konotacija i mrlje na karijeri ove dvije vodeće dame.

Braćo i sestre, zašto barem ne izvučete Black Cat ili Silver Sable ili neke druge junake koji mogu biti junaci? Moguće da su preambiciozno krenuli u stvaranje Spidey svemira, a trebali

A ovaj Morbius vampir Jared Leto dolazi u kina u srpnju 2020. godine, vidjet ćemo što će nam oni pripremiti. Možda nam vrate vjeru, ali zasad ništa od tog.

morbius

TAGOVImarvel sony spiderman spiderverse