Film i TV

Aside Banners

Spajanje Disneya i Foxa znači da MCU filmski svemir sada službeno uključuje Deadpoola i The X-Men

Piše , Objavljeno

Dugo očekivano spajanje produkcijskih divova Disneya i Foxa dramatično će promijeniti holivudsku filmsku industriju.

Ovo spajanje znači i velike stvari za sve ljubitelje Marvela. Tijekom proteklih 15 godina Marvelovi likovi su dominirali filmskim ekranima, od Iron Mana do nešto recentnijih Avengersa. Uspješnosti filmova posebno je pomogla mogućnost MCU likova da prelaze između filmova, što znači da su svi filmovi ujedno dijelovi jedne velike sage, kao i samostalne avanture.

Međutim, postojao je jedan ključan problem. Zbog razlika u pravima licenciranja dvaju studija, nisu nam svi stripovski favoriti uspjeli ušetati u priče jednih drugih. Naime, likovi iz MCU-a (recimo Avengersi ili Guardians of Galaxy) dobili su licencu od Disneya, dok su X-Men i Deadpool licencirani od strane Foxa. Iz tog razloga, čitatelji stripova, naviknuti na Spider-Mana koji se udružuje s Wolverineom, nažalost to nikada nisu mogli gledati na velikom ekranu.

Dobre vijesti: spajanje vrijedno 71,3 milijarde dolara konačno dovodi Foxove likove kao što su X-Men, Deadpool, pa čak i Fantastičnu četvorku u isti koš s likovima iz MCU-a – što znači da u skoroj budućnosti možemo očekivati različite spin-off-ove i cross-overe. S još 20 Marvelovih filmova koji se planiraju pojaviti na velikom platnu do 2028. godine, imat ćemo puno prilika vidjeti Hulka, Black Widow i Deadpoola zajedno na ekranu.

Nakon vijesti da će spajanje biti završeno ovog tjedna, Ryan Reynolds je objavio fotku Deadpoola s ušima Miki Mausa na Instagramu kojom je pokazao svoje uzbuđenje.

 

TAGOVIdisney fox marvel mcu

Komentiraj