Film i TV

sabio

Aside Banners

Spider-Man No Way Home je najveći film 2021. godine, usprkos pandemiji

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Već dugo ovaj film kitimo titulom najočekivanije filma 2021. godine. Bilo je nevjernika koji su nas ismijavali zbog ovakvih tvrdnji, ali brojke su pokazale. Dolari su pokazali. Spider-Man: No Way Home je najveći, najunosniji film ove godine – usprkos pandemiji koronavirusa koji je itekako petljao s posjećenosti kino-dvorana. Film je proteklog vikenda prešišao globalnih milijardu dolara na blagajnama, a iza sebe je ostavio i No Time To Die i F9 i Shang-Chija.

Neke stvari su se poklopile, a ova blagdanska sezona je itekako bila blagonaklona prema novom filmu iz “Home” trilogije. Ako se ona uopće tako naziva. Mi ju tako nazivamo.

Ovo je ujedno i prvi film koji je zaradio milijardu dolara nakon 2019. godine. Posljednji film kojem je to uspjelo je Star Wars: The Rise of the Skywalker, film na koji smo već zaboravili, ali na No Way Home sigurno nećemo tako skoro.

Ove brojke bi bile impresivne i prije same pandemije, ali ovi uvjeti čine ovaj uspjeh još nevjerojatnijim.

U prvom vikendu prikazivanja, Spider-Man je zaradio 260 milijuna dolara na američkom tržištu – što je druga najveća zarada u povijesti.

Marvel Studios i Sony će nastaviti surađivati, Spidey je zlatna koka za oba studija pa im ne pada na pamet prekinuti ovakav unosan odnos. No Way Home je Sonyjev film, ali su iz Marvel Studiosa posudili Dr. Strangea Sonyju. Možemo očekivati Toma Hollanda u nekom Marvelovom filmu dovoljno skoro.

TAGOVIfilm filmska zarada kino marvel mcu no way home Spider-Man superjunaci superjunački filmovi