Film i TV

nadamo se da ovo nije kraj

Banner 300

SPOILER ALERT: Je li moguće da je procurio kraj Game of Thronesa?

Piše , Objavljeno

Produkcija zadnje sezone Game of Thronesa koštala je oko 15 milijuna dolara po epizodi. 90 milijuna dolara. Dvije godine snimanja.

Još i prije nego se serija vratila na HBO u svojoj posljednjoj sezoni, na bespućima reditta pojavile su se glasine da su nekako procurile informacije o epizodama koje tek trebamo pogledati i da se kraj finala koje čekamo već devet godina zna unaprijed.

Ima li išta gore nego pročitati spoilere svoje omiljene serije prije nego smo je pogledali? Vama koji čitate, jednako kao i meni, to očito nije problem inače ne biste ovo ni otvorili niti bih ja to pisala. Za mog urednika i kolegu Franju, to je najveći offense ikada. Kao i za većinu ljudi koja ulaže velike napore u izbjegavanju bilo kakvih naslova vezanih uz GoT u zadnjih nekoliko tjedana, radi straha od spoilera.

Naravno da o seriji ovoliko popularnoj postoje razne teorije o kojima fanovi raspravljaju na internetu i daju svoje prognoze i predviđanja raspleta radnje. Da se i ovoga puta radi tek o teorijama fanova, mislilo se sve donedavno. Sve dok nije izašla četvrta epizoda The Last of Starks i kada su se nevjerojatni detalji o epizodi pokazali točnima. Detalji i informacije koji su izašli puno prije same epizode.

Postavlja se pitanje- je li kraj sezone već poznat?

Iako HBO niti itko povezan s GoT-om nije ni negirao ni potvrdio ove informacije, savjetujemo svakome tko ne želi riskirati da unaprijed sazna kraj, da prestane čitati ovoga trenutka.

Ok, sada kada je moja moralna dužnost ispunjena, možemo dalje.

Prema postu o / r / freefolk, preostale epizode sezone Game of Thrones 8 navodno će sadržavati sljedeće:

  1. Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) i njezina vojska uhvatit će Jaime Lannistera (Nikolaj Coster-Waldau)
  2. Dany zapovijeda da se ubije Varys (Conleth Hill), vjerojatno zbog toga što je počinio izdaju time što je prepoznao Jona Snowa (Kit Harington) kao pravog nasljednika Željeznog prijestolja
  3. Tyrion Lannister (Peter Dinklage) moli Danny da mu pokaže milosrđe kada pokuša podnijeti ostavku njenog savjetnika, što ona odbija
  4. Tyrion oslobađa Jaimea i pokušava spasiti i Cersei Lannister (Lena Headey)
  5. Dany upada u King’s Landing i sudjeluje u “jednostranoj borbi”, spaljujući grad, Euron Greyjoya (Pilou Asbæk) i željeznu flotu.

Screenshot_5

Nadalje, ono čega smo se i bojali i što se dalo naslutiti iz Dannynog pogleda, čini se da će smrt zmaja Rhaegala i odrubljivanje glave najboljoj prijateljici i savjetnici Missandei (Nathalie Emmanuel) biti okidač koji će od Majke zmajeva napraviti Mad Queen. Danny će tako, prema ovim tvrdnjama, uhititi Tyriona radi toga što je oslobodio Jaimea i osuditi ga na smrt.

Informacije također tvrde da će se dugo očekivani Clegane Bowl – bitka braće Ser Sandor Clegane, a.k.a the Hound (Rory McCann) i Ser Gregor Clegane, a.k.a. Mountain – završiti dvostrukom smrću. Osim toga, Jaime će se očito boriti protiv Euron-a, ubivši ludog Greyjoyja, ali će i sam zadobiti smrtonosne ozljede. Za Jaime se kaže da će se vratiti Cersei i da će njih dvoje “umrijeti zajedno”.

Tyrion tada navodno pokušava uvjeriti Jona da se okrene protiv Danny, govoreći mu da obitelj Stark “nikada neće biti sigurna” jer Jonovo pravo na prijestolje “prijeti Dannynoj legitimnosti”. Za Daenerys se kaže da ignorira sve što joj Jon kaže, vjerujući da su njezini postupci opravdani, a uskoro Tyrion i Sansa Stark (Sophie Turner) osmisle plan za zbacivanje Dany u kojemu će i Jon igrati ulogu.

Rečeno je i da će Sansa “na kraju izdati Tyriona unatoč obećanju da će vladati zajedno”, u potezu tijekom Tyrionovog suđenja, koje bi se moglo dogoditi u Dragonpitu i na kojem će prisustvovati Samwell Tarlyja (John Bradley), Brienne of Tarth (Gwendoline Christie), Grey Worm (Jacob Anderson), neidentificirani Dornish, nepoznati muškarac odjeven u zeleno, i Robin Arryn (Lino Facioli).

Očigledno, Bran Stark (Isaac Hempstead Wright) će se prisjetiti scene 1 sezone u kojoj je Tyrion rekao Catelyn Stark (Michelle Fairley): “Nikad se ne kladim protiv svoje obitelji.” Gnjevan i ogorčen tijekom monologa na suđenju, Tyrion će “pasti na koljena usred govora radi težine svojih akcija”. On očito umire, ali nije jasno kako.

Što će se dogoditi sa Jonom i Danny?

Prema navodnim tvrdnjama, Jon će ju, nakon izjalovljenih pokušaja da dopre do nje- ubiti. Što će se sa Jonom dogoditi nije sigurno jer informacije tvrde da će se ili pridružiti Noćnoj straži ili umrijeti, ali u svakom slučaju nije ni on taj koji će zauzeti tron.

Čekaj, TKO je na tronu?

Drugi izvor, Video Game Culture Headquarters, tvrdi da serija završava tako što vijeće odlučuje da je Bran taj koji će zauzeti Prijestolje i vladati Sedam Kraljevstva.

game of thrones stark family obitelj stark

Također, na stranicama se navodi da će Arya otići (gdje- ne znamo), Sansa će vladati Sjeverom, a Tyrion, Samwell, Bronn (Jerome Flynn) i Ser Davos (Liam Cunningham) će služiti kao Branovi savjetnici. Osim ako se ta konačna točka ne dogodi prije Tyrionove navodne smrti, ove informacije proturječe onome što je objavljeno u / r / freefolk subreddit.

Sagledavši sve ovo na kraju se možemo samo nadati da se ovdje radi tek o teorijama fanova, a ne o pravom kraju koji ako je takav će biti razočaravajuć na toliko levela.

Prvo, nema puno smisla da bi Jaime izdao Sjever i umro pored Cersei, osobito zato što je upravo saznao da je Cersei poslala Bronna da pogubi njega i Tyriona. Naravno, Jaime je u epizodi 4 ispovijedio da je jednako zao kao i Cersei i da je učinio mnogo nezamislivih stvari radi ljubavi prema njoj, ali da trči k njoj odmah nakon što ga je pokušala ubiti? Ovakav kraj bi u potpunosti uništio Jaimeov karakter koji je razvijao tijekom serije.

Dannyno ludilo i petvaranje u Mad Queen više i nije teško zamisliti. Čak vjerujemo i u tvrdnju da će upravo Jon biti taj koji će ju ubiti, samo radi efekta, šoka i dramatičnosti na koju nas je ova serija tijekom šest sezona navikla.

Ali da Bran bude kralj??? Bran, koji više ni nije Bran, nego Three-Eyed Raven i nema nikakav interes da bude osoba koja sjedi na Željeznom prijestolju? Da se nasumično izvlači papirić s imenima svih likova, svaki drugi bi bio logičniji izbor za prijestolje od Brana.

Ako već to neće biti ni Danny ni Jon- dajte makar tu prokletu stolicu Tyrionu- tko je uz mene?

game of thrones

 

 

 

 

TAGOVIGame of Thrones GOT spoiler

Komentiraj