Film i TV

u crnu dušu nas zna

Aside Banners

Sramimo se u ime čitavog čovječanstva zbog top 10 filmova ove godine na IMDB-u

Piše , Objavljeno

IMDB nam još jednom pokazuje da nam nema spasa kao vrsti.

Ova listu nije nitko birao ni uređivao, ona samo prikazuje filmove čije su IMDB stranice najviše puta prikazane tijekom ove godine. Naravno, IMDB je prije svega alat koji nam pomaže sa filmskim znanjem pa je tako možda broj posjeta došao i iz visokih akademskih krugova, ali i travarskih sesija u kojim pokušavamo odgonetnuti otkud znamo tog lika iz Sedmorice veličanstvenih (nove verzije jel). Unatoč tome – ova lista je malo zabrinjavajuća i sastoji se uglavnom od ispodprosječnih filmove. Od kojih smo pogledali samo… hm… sve.

1. Suicide Squad
2. Captain America: Civil War
3. Batman v Superman: Dawn of Justice
4. Deadpool
5. X-Men: Apocalypse
6. The Jungle Book
7. The Magnificent Seven
8. Ghostbusters
9. Warcraft
10. The Legend of Tarzan

Da, nismo ni mi previše pridonijeli raznolikosti na ovoj listi na kojoj su na prvih pet pozicija superjunaci. A i pišemo stalno o tim superjunacima. Znači li ovo novi zaokret u Idesh uredničkoj politici? Vjerojatno ne. Poprilično sigurno ne. Ionako smo mi samo klinci zarobljeni u velikim i masnim tijelima.

Ghostbustersi su ovdje zbog promjene spola glavnih likova, Sedmorica veličanstvenih nisu na našim prostorima dobili toliko pažnje – ali (divlji) zapadni svijet još uvijek voli vesterne i remakeove klasika. Warcraft nam nije jasan, a i Tarzan se nekako ušuljao – no dobro. Iduća godina bi mogla biti bolja što se tiče filmova. Iduća godina će biti bolja od ove jer Suicide Squad NEĆE zauzimati prvo mjesto. Iako – istina je, to je vjerojatno film o kojem se najviše pričalo (iz krivih razloga). Da je bar bio dobar.

Što mislite o ovoj listi i koliko ste filmova šnje pogledali?

TAGOVIdeadpool IMDb najbolje od 2016 suicide squad

Komentiraj