Film i TV

Ušminkani Star Trek: TNG

Aside Banners

Carevo novo ruho: Jean-Luc Picard u HD-u

Na dvadeset i petu godišnjicu serijala, Star Trek: The Next Generation dobit će par injekcija botoksa kao pripremu za Blu-ray izdanje. Pogledajte kako izgleda u usporedbi s originalom.

Piše , Objavljeno

I dok Warseri Lucasova stalna petljanja po svetom originalu dočekuju na nož, drugi serijal Zvjezdanih staza, The Next Generation, također dobiva remasterirani tretman. Povodom 25. obljetnice serijala stiže Blu-ray izdanje, a početak prodaje zakazan je za 24. srpnja. Svih 178 epizoda kroz 7 sezona prebačeno je u 1080p HD format, a paket sadrži i neke dodatne bonus materijale.

Sam sadržaj i smisao originala nije diran, ali materijal je detaljno uglancan i pročišćen, a vizualni efekti su dorađeni. Purizam na stranu, finalni rezultat izgleda prilično lijepo. Kao najavu skorašnjeg kompleta, početkom godine izdan je mali Blu-ray paket od tri epizode, a na Amazonu stoji 15 dolara, odnosno nekih 85 kuna.The Next Generation
drugi je po redu od ukupno pet Star Trek serijala, a emitirao se između 1987. i 1994. godine. U duši vrlo sličan originalu, s Patrickom Stewartom na čelu umjesto Williama Shatnera, bio je najuspješniji i najgledaniji Star Trek u povijesti franšize. Osim sedam sezona serije, snimljena su i četiri filma.

Sličan tretman dobio je i originalni Star Trek, onaj Jamesa Kirka. Prva remasterirana sezona izdana je 2007. godine u tada aktualnom, a danas pokojom formatu HD DVD, ali kasnije i na Blu-rayu te DVD-u “standardne definicije.”

TAGOVIblu ray serija sf star trek The Next Generation Zvjezdane staze

Komentiraj