Film i TV

Istinski superjunak

Aside Banners

Steven Seagal – ratnik, ljubavnik i totalni luđak

Piše , Objavljeno

Njegovo čelično i beskompromisno lice već 25 godina donosi zakon i red diljem svijeta, ali ispod te neprobojne maske krije se uistinu fascinantan lik. Dame i gospodo: Steven Seagal!

above the law

Taj majstor borilačkih vještina i slamatelj ženskih srdaca, karakterističnog repića/fudbalerke, uz Chucka Norrisa i Jean-Claude Van Dammea čini veliko trojstvo akcijske tabačine. Specijalka su mu korištenje pribora za biljar (kuglice, štapovi, kiks) prilikom mlaćenja lokalnih nitkova, udarci u jaja, lomovi dlanova, zabijanje protivnikove glave u jukebox, cirkuske jaknice i nevjerovatna baza glupih imena (Nico Toscani, Forrest Taft, Orin Boyd i dakako, jedan jedini, detektiv Gino Felino). Također je poznat po unikatnoj sposobnosti da sve emocije prikaže jednim izrazom lica, te činjenici da je na našim televizijama prikazivan barem jedan njegov film tjedno, i to još od davne 1997. godine. Ali pošto ovo manje više svi znamo, Idesh! vam donosi nekoliko manje poznatih zanimljivosti iz Seagalova života. Nema na čemu!

Steven Seagal je u prošlom životu bio budistički redovnik

Sila je vrlo jaka u ovom ratniku. To je bilo jasno i njegovim duhovnim učiteljima, koji su čudnovatim istočnjačkim tehnikama uspjeli saznati da je Steven u prošlom životu bio Chungdrag Dorje, budistički redovnik iz 17 stoljeća, koji je, pretpostavljamo, nožnim palčevima cijepao drva i kuhao najbolju rižu istočno od Urala.

Isti ti učitelji mu savjetuju dugogodišnje izučavanje budizma i meditaciju, kako bi mogao postati Budha, ali Seagal ima druge, mnogo učinkovitije tehnike. Njegovo znanje dolazi iz kirurškog poznavanja slabih točaka protivnikova tijela, a energiju i fokus crpi iz bolnih krikova poraženih neprijatelja. Sve se bojimo kakav će tek nadčovjek biti u idućem životu…

Jean-Claude Van Damme je izazvao Steven Seagala na fajt

Veliki prorok Nostradamus je rekao da će kraj svijeta doći kada se dva ponajveća borca koja je svijet vidio nađu u ringu, a snaga njihovih udaraca izbaci Zemlju iz vlastite putanje i pošalje ju ravno u Sunce. To se umalo dogodilo kada je JCVD bacio rukavicu Seagalu u lice, rekavši: “Ja nisam borac, ja sam ljubavnik. Ako netko priča loše o meni, odšetati ću. Ali ako me tip poput Steven Seagala ošamari jednom, ja ću ga ošamariti dva puta. Život je pun nasilja.” Nikada se nije saznala što je točno izazvalo bijes ovog ljubavnika, ali pretpostavlja se da je riječ o stalnom Seagalovom podbadanju JCVD stila i optužbama za kopiranje istoga. Možda bi bilo vrijeme da se u cijelu priču uključi i Vrhovni Otac Norris, i pošteno išamara ovu dvojicu mangupa.

seagal

JCVD bi trebao dva puta razmisliti prije nego što izazove ovu njušku na fajt

Steven Seagal je bio otrovan 1994. godine

Osim što je vrlo dobro upoznat s duhovnom stranom dalekoistočnih mudraca, Steven se često za pomoć zna obratiti i američkim vračevima i šamanima. Tako je bilo i 1994. godine, kada ga je nepoznati atentator navodno pokušao ubiti, i to ni manje ni više nego smrtonosnom dozom otrova. Ali pošto je neiskusni asasin koristio dozu za ljude umjesto doze za slonove, Seagal je uspio doći do svog brazilskog šamana, koji mu je s nekoliko mantri i par dimova ‘ljekovite trave’ izvukao sav otrov iz tijela. Čudna je slučajnost da se sve to dogodilo baš u vrijeme kada se snimao jedan od Seagalovih najboljih filmova, Na smrtonosnoj zemlji, u kojem glumi mističnog ratnika/ekologa koji pokušava zaustaviti zlu naftnu kompaniju u bespućima Aljaske.

Steavan Seagal je lud za oružjem

Jedna od brojnih legendi kaže da si je Seagal dao sašiti poseban smoking s dva skrivena odjeljka za njegove Colt poluautomatske pištolje. Teško je reći za što su mu trebali, pošto je njegova snaga u frontalnom napadu rukama i nogama, ali kladimo se da su ga jednom prilikom pokušala ubiti četiri ruska MIG-a, pa se idući put nije htio pojaviti ‘praznih ruku’. I to vjerojatno na dodjeli nagrade Oscar za najbolji film svih vremena: Pod opsadom. Ali i inače, Seagal je prilično lud za oružjem, tako da kod kuće ima pozamašnu količinu artiljerije malog i velikog kalibra.

Steven Seagal je ćelavi seksualni manijak

Teško da je mogao bilo koga zavarati s tim mrtvim rakunom na glavi, ali problemi s kosom su za ovog junaka počeli već na samom početku karijere. Neki kažu da je se za vrijeme snimanja jednog od ranijih filmova njegova kosa zapalila, drugi kažu da se prorijedila zbog onog trovanja ’94, ali istina je vjerojatno da je Steven Seagal ipak samo običan muškarac kojem je priroda namijenila ćelavu glavu. Istina, repić/fudbalerka su i dalje postojani, ali cijeli prednji dio skalpa je fejk.

Pa zašto onda jednostavno ne prihvati tu činjenicu i živi s njom? Zato jer je Seagal nevjerovatni egomanijak, koji misli da je bogomdani dar ženama. Mi mu čak i vjerujemo (jer tko može odoliti tom licu), ali Jenny McCarthy, Jaime Pressly, Katherine Heigl , Kelly LeBrock i praktički svaka druga žena koja je glumila s njim, radila s njim, prošla pored njega ili živjela u istoj državi, kaže da je ultimativna muška svinja, kojoj je glavni ulet: “Pokaži mi poštovanje!” i “Znam kako izgledaš s odjećom, a sad mi pokaži kako izgledaš bez nje!” Gospodine Seagal, to nismo očekivali od jednog budističkog redovnika.

steven seagal pimp

Sve su djevojke lude za njegovim muškim repićem

Steven Seagal je zamjenik šerifa

Nakon što je više od 20 godina provodio zakon na filmu, Steven je odlučio da je dosta zajebancije, pa je postao zamjenik šerifa u okrugu Jefferson Parish u Louisiani (predgrađe New Orleansa). Prije nego što je postao filmska zvijezda, završio je policijsku akademiju (premda nema nikakvih podataka o tome), ali je njegova titula zamjenika ipak samo ceremonijalna.

To ga nije spriječilo da snimi vrlo gledani reality show o šerifovskim dogodovštinama pod nazivom Steven Seagal: Zakonodavac, koji je morao biti prekinut zbog optužbi za seksualno uznemiravanje pred kojima se našao glavni junak. Jednom seksualni manijak, uvijek seksualni manijak. Samo se nadamo da mu nadležne policijske institucije nisu dale pravo oružje. A kako izgleda sa slika od prošle godine, kada je postao zamjenik šerifa u teksaškom okrugu Hudspeth, dobio je prave pušketine i svakodnevne pokretne mete u vidu meksičkih ilegalaca…

steven seagal lawman

Steven Seagal – službeni zaštitnik cijelog čovječanstva

Od drugih zanimljivih činjenica treba spomenuti da Steven svira blues, ima svoju liniju energetskog pića (‘Munja’) i aftershavea (‘Miris akcije’), voli životinje i vrlo dobro priča japanski. Je da je čudan, ali priznajmo si, svi bi mi htjeli biti Steven Seagal (osim ovog dijela sa seksualnim uznemiravanjem, to je ipak malo previše).

TAGOVIbiografija chuck norris jean claude van damme steven seagal

Komentiraj