Film i TV

mi smo za

Aside Banners

Stiže remake Crvene Sonje, đavla s mačem – a glumit će ju ova ljepotica!

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot / IG

Nije nam jasno kako nitko ne uspijeva napraviti dobar film s Conanom u centralnoj ulozi. Jason Momoa je bio savršen izbor za Conana, ali je film bio teški prosjek. Gdje zapinje? Pogotovo u vrijeme kada je fantasy na vrhu popularnosti. Uz Conana, savršen izbor za blockbuster je i Crvena Sonja – snažna i neovisna žena koju opisuju kao “đavla s mačem”. Nije nam jasno kako neki studio još nije iskoristio ovih dvoje likova bogate povijesti za stvaranje vlastite franšize, ali stiže reboot Crvene Sonje.

Red Sonja je lik nastao iz pera (vjerojatnije pisaće mašine) Roberta E. Howarda, “oca” Conana, a postala je popularna kad ju je Marvel bacio u strip-formu te joj ukrižao puteve s Conanom. Poznata je po svojoj crvenoj kosi i po svom “bikini-oklopu” koji uopće nema smisla, ali ga potpuno razumijemo u kontekstu strip-stvaralaštva.

Crvena Sonja je već dobila svoj film s Brigitte Nielsen u glavnoj ulozi, ali film nikako nije dobro prošao. Čak je Schwarzenegger rekao kako je to najgori film koji je ikad snimio. “Sad kažem djeci – ako pretjeraju, natjerat ću ih da gledaju Crvenu Sonju deset puta zaredom. Očito je da funkcionira jer nisam dosad imao prevelikih problema s njima.”

Već dugo se pričalo o rebootu, čak je Robert Rodriguez 2008. planirao snimiti svoju verziju s Rose McGowan u glavnoj ulozi, ali ništa od toga. Kasnije su s rebootom bili povezani i Simon West i Bryan Singer, ali ništa od toga. Čini se da sad ipak stiže.

Crvenu Sonju će glumiti zvijezda u usponu

Matilda Lutz će glumiti Crvenu Sonju, a u posljednje vrijeme je ova glumica itekako aktivna. Snimila je film Zone 414 s Guyjem Pearceom, akcijski triler Revenge, glumila je u Rings s Vincentom D’Onofriom, a uskoro stiže i njezin film Reptile u kojem će glumiti s Aliciom Silverstone, Beniciom Del Torom, Frances Fisher i Justinom Timberlakeom.

https://www.instagram.com/p/CelRR_vunFn/
Galerija

Jasno je da je na početku svoje glumačke karijere, a glavna uloga u potencijalnom kino-hitu kao što je Crvena Sonja bi joj mogla dići cijenu na tržištu. Ili ju uništiti – kao što se dogodilo Tayloru Kitschu s Disneyjevim Johnom Carterom. Mi navijamo za dizanje cijene jer nam je Crvena Sonja drag lik, još od originalnog filma koji smo gledali kao klinci bez ikakvih kriterija.

Stiže remake Crvene Sonje, đavla s mačem – a glumit će ju ova ljepotica!