Film i TV

još malo letećih

Banner 300

Stiže serija o superjunacima vrhunskog autora, Netflix se nada da je ovo njihova verzija The Boysa

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Netflix je napokon otkrio asove u rukavu. Ima ih puno ovih dana, čak nam se nekad čini da varaju, ali nas nije previše briga. Više nije tajna, obznanjeno je na sva zvona kako imaju prava na Jupiter’s Legacy – seriju nastalu prema stripovima Marka Millara koji je svijetu poznat kao tvorac Kick Assa i Kingsmana, a u Marvelu je napravio i The Ultimates, big deal u svijetu stripova početkom 2000-ih.

Zasad znamo da ćemo dobiti osam epizoda Jupiter’s Legacyja, a ako sve prođe dobro, možemo očekivati još superjunačke akcije. Baš kao i serijal stripova The Boys, Jupiter’s Legacy je uzeo ozbiljniji pristup superjunačkom žanru te su kroz plaštonoše i ostala superiorna bića preispitivali sociopolitička i ekonomska pitanja u SAD-u.

Sinopsis kaže da se prva generacija superjunaka nakon stoljeća očuvanja čovječanstva mora posvetiti prenošenju znanja na svoju djecu koja se teško nose s teretom koji dolazi kad si dijete legendarnih superjunaka.

Netflix je ponekad znao sabotirati književne i stripovske predloške, ali od stripovskih biramo pamtiti samo dobre – Umbrella Academy i sezone Daredevila i Jessice Jones. Gledali smo i ostale, ali su često bile neujednačenog tona i kvalitete.

.

Čudno nam je vidjeti Josha Duhamela s ovakvom kosom, ali hej… Tako je kako je.

Premijera Jupiter’s Legacyja je 7. svibnja.

TAGOVINetflix superjunaci the boys