Film i TV

je li u pravu?

Aside Banners

Stiže spin-off Rockyja o obitelji Drago nakon nevjerojatnog uspjeha Creeda! Stallone bijesan

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Rocky je jedna od najdražih nam filmskih franšiza bez obzira na velike oscilacije u kvaliteti filmova. Nismo bili oduševljeni kada smo saznali kako stiže spin-off o nezakonitom sinu Apolla Creeda, a naš skepticizam je bio posljedica “šestog” dijela naslovljenog Rocky Balboa. Jednom kada je Creed izašao, sve se promijenilo – Michael B. Jordan je svoju ulogu odradio besprijekorno, priča je bila vrhunski povezana s prošlim nastavcima, a i Stallone je uključen. Rocky je u Creedu bio vlasnik talijanskog restorana koji nije želio imati veze s boksom, ali ga je Creedov mali vratio u život. Odličan film Ryana Cooglera je dobio i nastavak u kojem smo mogli ponovno vidjeti Dolpha Lundgrena u ulozi Ivana Drage, osobe koja je u ringu ubila Apolla Creeda. Naravno kako je meč između mlađeg Creeda i mlađeg Drage imao veliku emotivnu težinu, ali je po prvi put i Ivan Drago prikazan kao čovjek, a ne samo kao sovjetski stroj za nokaute.

Uskoro stiže i treći Creed koji će režirati sam Michael B. Jordan, a najavljen je i spin-off koji se fokusira na obitelj Drago. Nijedan projekt neće uključivati Stallonea – što znači da Stallone neće zaraditi ni centa od tih filmova. Zato je Stallone već dugo frustriran s 94-godišnjim producentom Irwinom Winklerom koji se bogati na račun lika koji je Stallone stvorio i utjelovio.

U seriji postova na Instagramu je izjavio i kako nikad ne bi dopustio spin-off s Dragom te kako mu je žao što neki ljudi pohlepno iskorištavaju Rockyjevo ime.

Stallone nema nikakva prava na Rockyja i sve što će moći u budućnosti je sjesti u naslonjač u kino-dvorani i pogledati filmove kao i ostali smrtnici.

Ljut je i opravdano je ljut. Postovi su izbrisani s Instagrama, a mi nismo sigurni je li to napravio sam Sly, njegov tim PR stručnjaka ili je netko prijavio postove kako bi bili uklonjeni.

Dolph Lundgren se također oglasio uz riječi kako je film u ranom stadiju razvoja te da još uvijek nema ni scenarij ni redatelja ni potpisane ugovore, a dodao je i kako je mislio da će njegov prijatelj Stallone biti producent.

Ovo komplicira čitavu situaciju, ali vjerujemo kako bi se film mogao snimiti – a jedan od pluseva za takav razvoj situacije je i karijera bivšeg rumunjsko-njemačkog boksača, a sadašnjeg glumca Floriana Munteanua koja je u usponu. Nakon uloge Viktora Drage je glumio i u Shang-Chiju, Contractoru, a glumit će i u ekranizaciji video-igre Borderlands.

Žao nam je, Sly, ali ako se obitelj Drago bude na filmu tretirala s jednakom dubinom, stilom i pažnjom kao što je to bio slučaj s likom Adonisa Creeda – mi to želimo gledati. Vi holivudske glavešine riješite ove ekonomske i političke probleme, mi samo želimo dobre filmove.

TAGOVIcreed film franšize michael b. jordan rocky spin-off sylvester stallone