Film i TV

što gledati?

Aside Banners

Što je novo na Netflixu? Uđite spremno u vikend s filmovima i serijama (25.-27. studenog)

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Nekoć smo čekali vikend kako bismo skočili do lokalne videoteke te po cijeni jednog dana posudili VHS-ove i DVD-ove za cijeli vikend. Možda nam i otud navika da filmove gledamo nekoliko puta ako su nam stvarno dobri. Ponekad čak i ako nisu, samo da maksimiziramo svoj profit.

Videoteka odavno nema u mjeri u kakvoj ih je bilo ranije, okrenuli smo se kinima, khm khm torrentima i streaming servisima. Najpoznatiji streaming servis je svakako Netflix. Topliko poznat da čak i ispodprosječan Hrvat razumije o čemu je riječ.

Netflix je krajem godine odlučio u opaku ofenzivu kako bi pobijedio u ratovima streaming servisa pa nas tako svaki tjedan očekuje nekoliko noviteta visokog profila koji privlače interes javnosti. Odlučili smo vam približiti najnovije kako biste izbjegli skrolanje sučeljem. Na taj način se samo možete fokusirati na vama zanimljiv sadržaj umjesto na traženje igle u plastu sijena.

Glass Onion: A Knives Out Mystery

U vrijeme pisanja članka smo provjeravali je li se Glass Onion pojavio na Netflixu. Glass Onion je nastavak odličnog detektivskog filma Knives Out o avanturama detektiva Benoita Blanca. Vrhunska glumačka postava predvođena Danielom Craigom, Rian Johnson u redateljskoj stolici i misterij za koji ne želite spoilere zvuče kao savršena kombinacija za vikend-zabavu.

Trailer je ispod, ali mi ga nismo pogledali, želimo znati što manje radnje prije nego stisnemo play na Netflixu.

Trevor Noah – I Wish You Would

Trevor Noah je komičar koji je najpoznatiji kao voditelj Daily Showa. Odlučio je ostaviti svoju dobro plaćenu gažu na televiziji te se okrenuti novim izazovima, od kojih su neki i stari. Kao što je njegova karijera stand-up komičara. Noah nas nikad nije razočarao, a njegov novi stand-up specijal je friško dostupan na Netflixu.

Wednesday

Ova serija je spin-off filma o obitelji Addams. Pola epizoda je režirao sam Tim Burton, što je big deal s obzirom da nije režirao ništa televizijsko već desetljećima. Gotovo 40 godina!

Prva sezona priče o Wednesday Addams je doživjela premijeru u srijedu (kužimo foru!), još ju nismo stigli pogledati, ali smo pobrali kako je riječ o zanimljivoj i zabavnoj dramediji s elementima morbidnog humora.

The Swimmers

U pitanju je sportska drama temeljena na istinitim događajima o sirijskim izbjeglicama koje bježe iz svoje domovine te traže sigurnost u Europi. Inspirativna priča o dvije sestre koje su u Egejskom moru spasile izbjeglice svojim plivačkim sposobnostima, a jedna od njih je nastupila i na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine. Najpoznatije lice u filmu je njemačka zvijezda Matthias Schweighöfer kojeg znamo iz Zac Snyderovog filma Army of the Dead te spin-offa Army of the Thieves.

Our Universe

Dokumentarac o našem svemiru u kojem je narator ni više ni manje Morgan Freeman. Što više treba reći?

Ako pak niste počistili naš popis od prošlog vikenda, možete ga provjeriti OVDJE!

TAGOVIFilmovi Netflix preporuke serije