Film i TV

Aside Banners

Što sve možemo gledati na Badnjak i Božić na našim programima

Piše , Objavljeno

Pročešljali smo što sve nude HRT, RTL, NOVA TV i DOMA TV te izvukli ono što se isplati pogledati, i moramo priznati, program je bogatiji nego što smo očekivali. Uz standardne božićne klasike, našao se tu i pokoji film koji bi pogledali i “van Božića”.

BADNJAK

HRT 1

U 20.05 sati na rasporedu je komedija/drama Daj mi sebe (The Family Man) iz 2000.te godine s Nicholasom Cageom u glavnoj ulozi. Film na temu “što bi bilo kad bi bilo” govori o ljubavi, karijeri i mogućim ishodima životnih izbora pojedinca.

HRT2

Nešto kasnije, u 22:25 na HRT2 može se pogledati Brooklyn, britansko-kanadski film o irskoj imigratkinji koja 50ih godina doseli u Brooklyn.

Dosta ok i pomalo iznenađujuć izbor filmova od HRT-a na Badnjak. Očekivali smo neku standardnu sagu tipa Ben Hur-a ili Pasije.

RTL

U 19:55 RTL nam poklanja božićni klasik Sam u kući. Protiv ovoga se jednostavno ne možemo buniti, dolazi u paketu s francuskom.

via GIPHY

Nakon Kevina, RTL nastavlja u svom “samo zabava” ritmu pa tako na Badnjak možemo pogledati još 2 komedije. U 22:00 sati Luda božićna zvona, film iz doba dok je Schwarzenegger još snimao komedije.

U 23:40 slijedi jedna od zabavnijih komedija 80-tih godina, Kolo sreće (Trading Places) u režiji poznatog redatelja Johna Landisa. U glavnoj ulozi su Eddie Murphy i Dan Aykyord, ondašnje garancije dobrih komedija.

trading-places-original

NOVA TV

U 21:15 Nova TV se odlučila za najgori Batman – Batman vs Superman: Zora pravednika. Ali opet, Batman…

Nakon njega slatka i već standardna božićna komedijica Četiri Božića s Vince Vaughnom i Reese Witherspoon. Jedan sretan par i četiri nesrešena, rastavljena roditelja koji inzistiraju da slave Božić s djecom.

DOMA TV

Doma TV možda i pobjeđuje na Badnjak s Gospodarom prstenova: Povratak kralja s početkom u 19:55.

0f6407b5-0ded-4400-86d8-71a62bb78ca8

Sve u svemu, ima se šta pogledati na Badnje veče.

BOŽIĆ

HRT 1

Na sam Božić HRT1 nudi romantičnu komediju Pravi trenutak u režiji Richarda Curtisa koji je zaslužan za neke od najpopularnijih filmova toga žanra kao što su Četiri vjenčanja i sprovod, Ja u ljubav vjerujem, Dnevnik Bridget Jones i Zapravo ljubav.

HRT2

U popodnevom terminu od 16:50 na programu je svevremenska priča o prijateljstvu dječaka i psa Vuk samotnjak.

RTL

U popodnevnim satima na RTL-u ,možete pogledati mini sagu Ben Hur (2010) koja traje nešto više od 3 sata. A i ne morate.

Navečer nam RTL donosi božićne klasike. U 20:00 drugi dio Sam u kući, nakon čega slijedi kraljica božićnih romantičnih komedija/drama Zapravo ljubav.

via GIPHY

NOVA TV

Novu možete lagano preskočiti. Za Božić se odlučila prikazati Legendu o Tarzanu i Božji sin, nakon čega reprizira jučerašnji Batman vs Superman.

Sve u svemu, ništa spektakularno, no budimo realni, to nismo ni očekivali. Božić je ionako all about comfort zone, a što više govori “sigurnost” od gledanja malog djeteta koji je ostavljen sam u velikoj kući i mora se obraniti od pokvarenih lopova?

TAGOVIbadnjak božić program tv

Komentiraj