Film i TV

dobro da nisu

Aside Banners

Stranger Things nikada ne bi bio hit da su poslušali ovaj savjet

Piše , Objavljeno

Stranger Things je Netflixova najpopularnija originalna serija i to od samog početka. Premijerno prikazana 2016. godine, brzo je postala jedna od najgledanijih serija na streaming platformi, a nedavno je službeno najavljena i četvrta sezona.

Međutim, da su Braća Duffer slušali druge i podlegli vanjskom pritisku, Stranger Things nikada ne bi bio takav hit. Naime, redatelji nisu prije serije imali bogat životopis u zabavnoj industriji i nije im bilo  lako prodati seriju TV mrežama. S obzirom da su bili relativno novi, dobivali su savjete sa svih strana o tome kako bi serija zapravo trebala izgledati.

Prema intervjuu s Dufferima iz 2016. godine, mrežama se nije sviđala ideja da su djeca glavni fokus Stranger Thingsa, a da se ne radi o dječjoj seriji. Savjetovali su im ili da serija bude namijenjena djeci ili da u potpunosti odustanu od tog koncepta i da Chief Hopper bude glavna zvijezda Stranger Thingsa. 

Snimka zaslona (292)

U tom slučaju radnja bi bila fokusirana na Jim Hoppera koji “istražuje paranormalne aktivnosti u gradu”, što bi u najboljem slučaju moglo biti tek dobra kopija X filesa, ali opet- kopija.Gledajući unatrag, braća Duffer donijela su mudru odluku ne popuštajući pritiscima da promijene svoju viziju jer iako serija nije baš za djecu, izgradila je carstvo u pop kulturi.

Srećom, scenarij je došao do Shawna Levyja koji je bio oduševljen njime, kupio ga, a zatim se udružio s Netflixom kako bi ga napravio. Što reći nego da nam je drago da su braća Duffer znala da imaju nešto posebno i da nisu odustajali od svoje ideje što bi puno pisaca i redatelja napravilo kada bi bilo uvjetovano od mreže.

TAGOVINetflix stranger things