Film i TV

Strip na filmu 2

Aside Banners

Superheroji spašavaju film i u 2012. godini

I ako ćemo u 2011-oj gledati uglavnom svježe face iz stripova, uz poneku iznimku sequela i prequela, 2012. rezervirana je za klasike tipa Batman, Spider-Man, Superman i ostale manove.

Piše , Objavljeno

Nakon izrazito stripovske 2011. godine, s brojnim filmskim adaptacijama stripovskih klasika, o čemu smo pisali u ‘Kada Hollywood nema ideje, poseže za stripom‘, slijedi ništa manje stripovska 2012. godina. Čekaju nas neki novi dečeci obučeni u još moćnije kostime i hrpetina sequela. Gledajte u miru.

Men in Black 3 (2012)

vraćaju se J i K

vraćaju se J i K


Ovaj strip se proslavio tek 1994., kada ga je počeo izdavati Marvel, nakon manjih izdavača. Film je postao senzacija 1997. i zaradio masne pare na igračkama i naočalama. A sada su procurili i detalji novog zapleta, bit će tu putovanja kroz vrijeme u kojem će se agenti J i K vratiti u 60-e i posjetiti same sebe dok su bili klinci. No kroz vrijeme putuje i negativac Boris ne bi li pokrenuo niz događaja koji će rezultirati krajem svijeta. Vrlo epski i vrlu kul. A možda izbace i neke nove očale.

The Amazing Spider-Man (2012)

Andrew Garfield uvlači se u spidermanovo odijelo

Andrew Garfield uvlači se u spidermanovo odijelo


Tobey Maguire jednostavno nas nikada nije uspio zagrijati kao Spiderman pa su se možda iz tog razloga producenti odlučili na novo lice. Tip iz Društvene mreže, Andrew Garfield, sada se upleo u paukovu mrežu i obukao slavni kostim. Dakako, neće biti one dosadne Mary Jane koju glumi Kristen Dunst, ali je zato tu hot hot Emma Stone. Scenarij? Drže ga u tajnosti jer bi trebao biti, kao, iznenađenje.

Superman:Man of Steel (2012)

Kad vam kažemo da je Zack Snyder glavni i odgovorni za novog frajera od čelika, jasno vam je da možete očekivati čistu i nepatvorenu zabavu i stripovsku estetiku. Kao novog Clarka Kenta izabrao je relativno nepoznatog Henryja Cavilla, i to nakon što se Brandon Routh pokazao kao malo estetski presavršen Superman i flopnuo na box officeu. Još je u fazi pretprodukcije, a u međuvremenu se Henry šepuri po naslovnicama, noseći majicu s velikim slovom ‘S’.

The Dark Knight Rises (2012)

The Dark Knight

The Dark Knight


Christopher Nolan ovako nekako je rezonirao svoj novo/stari projekt:’Koliko dobrih trećih naslova neke franšize ljudi mogu imenovati?‘ Vjerojatno jedan ili nijedan, a ovako samodopadno pitanje moglo bi biti vrlo riskantno. Nakon što su njegov Inception mnogi uvrstili u top 10 filmova svih vremena, vjerojatno su mu narasla krila i Nolan sad misli da je nenedjebiv, a vatru potpaljuje pričama o tome tko (ne)će biti sljedeći zlikovac. U slučaju da vas to doista zanima…

Sin City 2 (2012)

Jessicu Albu bi trebali gledati i u nastavku, juhu!

Jessicu Albu bi trebali gledati i u nastavku, juhu!


Glavni razlog zašto je prvi film snimljen prema neo-noir stripu Franka Millera tako prokleto dobar jest taj što je sam autor sudjelovao u režiji, iako ga ovaj posao prije i nije nešto zanimao. Stara redateljska i glumačka ekipa opet je na okupu, a zbog mase poklonika posao im uopće neće biti lak – Dwight planira osvetu protiv žene koja ga je izdala, Ave Lord, dok se Nancy pokušava nositi s Hartiganovom smrti. Jedva čekamo!

No to nije sve od ekranizacija stripova koje ćemo gledati u narednih nekoliko godina. Već se planiraju neki skroz friški projekti, s facama koje široj javnosti nisu toliko poznate. Novi filmeki po stripovima još su u fazama planiranja i skupljanja ekipe, a oko smo bacili na sljedeće.

Luke Cage

Luke Cage

Luke Cage

Tyerse Gibson trebao bi glumiti glavni lik, a John Singleton režirati film prema stripu iz 70-ih o bivšem članu bande optuženom za zločin koji nije počinio. U zatvoru se dobrovoljno javlja za medicinski eksperiment koji polazi po zlu te Luke Cage dobiva nadljudsku snagu i kožu otpornu na metke, da, da…
No umjesto heroja koji spašava bakice, psiće i svijet u zadnji tren, postaje plaćenik. A kad smo kod superheroja i Cagea, uopće nas ne čudi što je slavniji Nicolas uzeo njegovo prezime, ne želeći skupljati slavu kao nećak Francisa Forda Coppole. Istina, Nikica je oduvijek imao problema s tim brijama oko superjunaka.

Y:The Last Man

Y:The Last Man

Y:The Last Man

Scenarist i producent ‘Izgubljenih’, Brian K. Vaughn, razradio je u stripu priču o kojoj sanjaju vjerojatno svi frajeri – da mogu imati ženu koju žele i da sve žene žele njih. Yorick Brown i njegov majmun ostaju jedini preživjeli mužjaci na planetu, nakon što je sve ostale pobila neka boleština, a glavnu ulogu preuze će Shia LaBeuof. Već vidimo harem, orgije, pokolj, harem, orgije, pokolj…

Fathom

Fathom

Fathom

20th Century Fox radi na ekranizaciji stripa Michaela Turnera i svi se slažu da u ulozi seksi prvakinje u plivanju i biologinje koja radi za mornaricu, žele vidjeti samo i jedino – Megan Fox. Ona je potvrdila projekt na čijem scenariju radi Jordan Mechner te kaže da je veseli uloga cure koja ima sposobnost kontroliranja vode. Nešto kao Aquagirl, jel.

Battle Angel

Battle Angel

Battle Angel

Seriju mangi Yukita Kishira iz 90-ih ekranizirat će James Cameron, a rezultat o ‘anđelu iz raja, anđelu smrti’ možemo očekivati negdje 2016. Tako je to, kad napravite dva blockbustera zahvaljujući kojima cijeli život možete luftati dupe na pustom otoku, možete se baciti na čeprkanje po kulturama koje vjerojatno ne kužite. A što će napraviti lijepoj junakinji Aliti, ne možemo ni zamisliti. No vjerojatno će biti vrlo epski.

TAGOVIbattle angel fathom film luke cage men in black Sin City spiderman strip superheroj superman The Dark Knight

Komentiraj