Film i TV

Aside Banners

Sucker Punch – Babydoll uzvraća udarac

Novi film Zacka Snydera, Sucker Punch, u kojem seksi curke u školskim uniformama mlate sve oko sebe skroz nas je nabrijao steampunk vizijom i čistom akcijom.

Piše , Objavljeno

Suker Punch curke u ratnoj opremi

Suker Punch curke u ratnoj opremi


Moramo priznati da smo napeto iščekivali novi film Zacka Snydera, tipa kojeg pamtimo po filmovima “300” i “Watchmen“, pogotovo s obzirom da je riječ o prvom filmu koji nije baziran na nekom predlošku i kojeg je studiju prezentirao kao “Alisu u zemlji čudesa s gunovima“.

Takva je njegova junakinja znakovita imena Baby Doll – seksi školarka s plavim kečkicama, odjevena u samostojeće čarape i dekoltiranu školsku uniformu, s izrazom lica “nemojte me silovati”.
Kad je očuh zatvori u umobolnicu, udružuje se s još četiri jednako seksi djevojke (Sweet Pea, Rocket, Blondie i Amber već samim imenom prizivaju mokru maštariju) kako bi pobjegla na slobodu i izbjegla lobotomiju koju ima zakazanu za pet dana. Slijede fantastične bitke protiv samuraja, naci zombija, robota androida, zmajeva… i sveg ostalog što možete zamisliti. Naravno, tu je i zagonetka koju treba riješiti.

Sucker Punch trailer

Zvukovi Eurythmicsa odzvanjaju prologom filma i odmah vam je jasno da ćete gledati Snyderov “Kill Bill“. Nema tu puno priče, cijela poanta je u tome da hot curke rasturaju dupe svima oko sebe, što ne bi bilo osobito zanimljivo da nije upakirano onako kako to Snyder uvijek radi – apsolutno svaka scena zrači stripovskom estetikom, od krupnih kadrova do slow motiona i to jednostavno obožavamo. Hrpa specijalnih efekata i CGI-a u kombinaciji sa steampunk vizijom stvarno je vizualno impresivna i pretenciozni Nolanov “Inception” nije mu ni do koljena.

Svjetovi se pomiču, nestaje granica između prostora i vremena, svijeta snova i mračne stvarnosti, mašte i zbilje… bla bla, jesmo li tu ili netko upravlja nama, znate već. Upravo oko toga je Christopher Nolan pokrenuo cijelu filozofiju i “matrixovske” diskusije o tome spavamo li ili živimo. “Sucker Punch” iz svih tih preplitanja nekoliko razina stvarnosti i mašte uopće ne pokušava nasilu izvući neku svevišnju poantu, već se jednostavno zahebava s gledateljem i pušta ga da uživa u kontinuiranoj akciji i polugolim curkama na granici punoljetnosti. A takvo što Idesh! uvijek odobrava.

poželimo se valjati u ovakvim rovovima

poželimo se valjati u ovakvim rovovima


Istina, na momente je dosadan i ne bi mu škodilo da je 20 minuta kraći, čisto kako bi dobio bolju ritmičnost, no u svakom slučaju sjajno je režiran, fotografija je urnebesna i gluma je sasvim pristojna. Publika? Dečki u 20-ima i 30-ima koji se pale na kompjuterske igre, stipove, obožavaju fantasy filmove i akcije (dakle, svi koji ovo čitaju op.ur.). Svi oni koji će drkati o tome da je film plitak i da su žene iskorištene samo kao seksualni objekti (što bi tek bilo da su gledali seksploatacijske filmove 60-ih i 70-ih), bolje im je da zaobiđu kina. Ovakve filmove ili volite ili mrzite. Mi ih volimo.


Redatelj:Zack Snyder
Uloge:Emily Browning, Abbie Cornish, Jena Malone, Vanessa Hudgens, John Hamm, Carla Gugino

suckerpunchmovie

TAGOVIAbbie Cornish Carla Gugino Emily Browning film Jena Malone John Hamm Sucker Punch Sucker Punch - Babydoll uzvraća udarac Vanessa Hudgens Zack Snyder

Komentiraj