Film i TV

Nije nam leglo

Aside Banners

Super antijunaci su u modi, ali Spawn neće imati veze sa superjunacima

Piše , Objavljeno

Fandom već mrzi redatelja i kaže da je ovo NAJGORA ideja ikad

Izvor: Jsein.deviantart.com

Izvor: Jsein.deviantart.com

Nije neka svježa novost da će Todd McFarlane, autor serije stripova o Spawnu, biti scenarist nove filmske adaptacije o ovom superjunaku, točnije antijunaku iz pakla (i CIA-e).
McFarlane (koji nema veze sa Sethom – tvorcem Family Guyja i čije se prezime piše s ‘A’) napravit će adaptaciju svog četvrt stoljeća starog antijunaka prema uzorku koji dosad nije viđen u žanru: dakle, Deadpool otvara vrata nekim novim dečkima. Scenarij je završen i čini se da je priča više-manje gotova, a kaže da neće biti tipičan superjunački ili akcijski film nego vjerojatnije horor ili film o nadnaravnim pojavama ili riječima autora stripa „The Departed u kombinaciji s Paranormal Activity, nešto tako.“

Zašto, pobogu?

Animirana adaptacija iz produkcije HBO-a:

Pa čini se da želi, pazi ti to, od Spawna napraviti nešto sasvim novo i jedinstveno u žanru i svemiru adaptacija maskiranih osvetnika i pravednika. Ova verzija Spawna – čovjeka koji je prvo dušu prodao CIA-i, a zatim nakon što je platio glavom po drugi put prodaje dušu i to demonu koji ga ponovno šalje među žive da bi izravnao račune i vidio kako mu se bivša kreše s najboljim kompićem – neće biti ništa nalik prvoj filmskoj adaptaciji.

Brate mili, neće čak imati ni glavnog zlikovca protiv kojeg se bori, nego će se provlačiti filmom kao utvara. Duh. Casper. Bruce Willis. Neeeeeeeeeeeee! McFarlane ga više uspoređuje s japanskim horor prikazama kao što su one iz The Grudgea i The Ringa. Tvorac stripa i scenarist mudro je u New Yorku zaključio kako će mu ovo dati i potrebnu nišu za snimanje filma sa skromnim budžetom, bez prevelikih efekata, CGI-ja i stani-pani produkcije.

Da se prisjetite verzije iz 1997. u kojoj je glumio Michael Jai White kao prvi afroamerički glumac u glavnoj ulozi stripskog junaka:

Cijenimo mi art filmove, da se razumijemo jer nismo sirovine. Ali kad to radi neki Wes Anderson… Ili Gaspar Noe, a ne tata jednog od najkulerskijih i najnabrijanijih izroda u svemiru superjunaka, psmtr!

TAGOVIdeadpool marvel spawn superjunaci

Komentiraj