Film i TV

Šoping lista

Aside Banners

Ove superheroje treba vratiti na veliko platno!

Avengersi su uspjeli, Nolanov Batman rastura... Predlažemo još nekoliko superheroja koji zaslužuju dobiti vlastiti (kvalitetni) visokobudžetni filmski tretman.

Piše , Objavljeno

Justice League

Justice League

Justice League


Marvelovi Avengersi
svojevrsni su superherojski all-star pandan Justice Leaguea, koji su u vlasništvu DC Comicsa. Marvelov filmski studio u posljednje vrijeme radi sjajan posao. Avengers je odlično zaokružio – i na tome još bolje zaradio – filmske rebootove niza Marvelovih junaka – Iron Mana, Kapetana Amerike, Hulka i Thora, a već su ranije kroz par odličnih, ali i nekoliko loših nastavaka “resetirani” Spider-Man i X-Men.

Može li DC napraviti nešto slično? Najveći problem je glomaznost ekipe likova. Justice League čine, između ostalih, Superman, Batman, Wonder Woman, Flash, Green Lantern… Kako ugurati sve ove likove u dvosatni film i dati im dovoljnu pozornost? Whedon je uspio, može li netko drugi? Drugo, Cristopher Nolan radi sjajan posao s rebootom Batmana, ali kako bi se novi Vitez tame uklopio u all-star film? Plus, tek je u pripremi novi reboot Supermana, također potpomognut Nolanom. Da ne velimo koliki bi budžet za sve to bio potreban…

Prethodne ekranizacije:Zbog gore spomenutih stvari, Justice League dosad je bio ograničen na animirane adaptacije. Krajem devedesetih postojali su planovi za televizijsku seriju, pred par godina govorilo se o filmu, ali na pravu visokobudžetnu blockbustersku kolektivnu ekranizaciju najpopularnijih stripovskih likova još se čeka.

Flash

Flash

Flash


Jedan od najpopularnijih DC-jevih superheroja koji se ne zovu Superman ili Batman. Ekranizacija Flasha pomalo je zeznuta jer frajerova glavna moć je samo brzo trčanje. Flashu treba originalan i upečatljiv vizualni stil kakav je dobio i Nolanov Batman, jer inače bi to vrlo jednostavno moglo ispasti prilično jeftino i blesavo ako se svede na tonu motion blur efekta.

Prethodne ekranizacije:Zbilja je čudno da ni Flash nema svoj pravi blockbuster, a najpoznatija igrana ekranizacija je tek televizijska serija od 20-ak epizoda, koja je uslijedila nakon uspješne Burtonove ekranizacije Batmana. Kao, postoje neki planovi za skorašnju filmsku ekranizaciju, ali nimalo ne ohrabruje činjenica da se oko nje vrte ista imena iza lanjskog skupog promašaja zvanog Green Lantern.

Aquaman

Aquaman

Aquaman


Gle, dobro, ok. Ekranizacija Aquamana još lakše od Flasha može biti totalno otrcana, ali možda veći problem bio bi budžet i kompleksnost snimanja hrpetine scena ispod vode. CW, mreža koja je bacila tinejdžerski spin na Supermana u Smallvilleu, planirala je spin-off serije s Aquamanom u glavnoj ulozi, no stvar nije došla dalje od probne pilot epizode. Srećom, s obzirom na to da se radi o mreži koja je definicija tinejdžerskog trasha.

Prethodne ekranizacije:Osim spomenutog “gostovanja” u seriji Smallville, Aquamana nismo imali prilike gledati u igranim ekranizacijama. Spominjao se i planirao film, najave svako malo “isplivaju”, no zasad ništa konkretno. Plus, Entourage (HBO-ova serija) je svog Vincenta Chasea uvalio u film Jamesa Camerona i okrenuo (fikcionalnih) 115 milijuna dolara u prvom tjednu.

Wonder Woman

Wonder Woman

Wonder Woman


Je li vrijeme da dame spašavaju svijet? Zgodne brinete u uskim odjelcima s istaknutim sisama i napetim dupetom, u ovom slučaju. Feministkinje se uvijek žale na zapostavljenost žena u Hollywoodu, no uopće ne sumnjamo da holivudske šerife muči komercijalna izvedivost centralnog ženskog lika. Superherojski žanr je dominantno muško područje… I što se likova, i što se gledatelja tiče.

Prethodne ekranizacije:Ni Wonder Woman nije dobila svoj filmski hit, ali tokom sedamdesetih je išla relativno kratka (3 sezone, 59 epizoda) serija koja je kasnije stekla neki polu-kultni status. Lani je skoro dobila novu televizijsku ekranizaciju, ali (srećom) projekt nije zaživio. Kažemo srećom jer pilot epizoda je procurila na internetove i izgledala je apsolutno grozno. Diana Prince aka. Wonder Woman bila je prikazana kao depresivna, sama žena koja nakon posla sjedi za Facebookom i jede sladoled. Doduše, ako ništa drugo, Adrianne Palicki bila je savršena, cura izgleda kao rođena za tu ulogu.

Catwoman

Catwoman

Catwoman


Catwoman je u biti anti-heroj, u pravilu negativac, ali dobru mačku u crnom kožnom trikou svi vole pogledati, ne? Obično se mota oko Batmana, ali sigurno je dovoljno prepoznatljiva da dobije vlastiti film.

Prethodne ekranizacije: Doduše… Trebalo bi imati velika muda za novi pokušaj samostalne ekranizacije jer zadnji (Catwoman, 2004.) je bio prilično spektakularni promašaj. Toliko užasan da je uspio doslovce ubiti karijeru Halle Berry – inače oskarovke – koja je do tog filma bila na vrhuncu. Anne Hathaway glumit će Selinu Kyle alias Catwoman u nadolazećem Nolanovom završetku trilogije o Batmanu, The Dark Knight Rises, ali nećemo držati dah za eventualni njen samostalni filmski izlet.

TAGOVIAquaman batman cat woman Catwoman dc comics flash Green Lantern iron man Justice League marvel reboot superheroji superjunaci superman wonder woman

Komentiraj