Film i TV

kraj ili početak

Banner 300

Sva pitanja na koja Game of Thrones nije odgovorio

Piše , Objavljeno

Tekst sadrži spojlere. Ukoliko još niste pogledali posljednju epizodu, sada je pravo vrijeme da prestanite čitati.

Stigli smo do kraja. Posljednja epizoda Game of Thronesa emitirana je i umjesto da odgovori na pitanja koja su nas mučila iz prethodnih epizoda, sa njom se samo pojavio čitav novi niz pitanja (i zapravo nula odgovora).

U redu, u redu. Dobili smo NEKE odgovore. Na primjer, sada znamo tko sjedi na željeznom prijestolju, unatoč činjenici da nitko od nas nije jako sretan zbog toga, i što zapravo i nema željeznog prijestolja na kojem bi se moglo sjediti.

Također znamo što je gotovo svim likovima predodređeno činiti, od Jona Snowa koji je protjeran u Noćnu stražu do Brana koji vlada nad Sedam, ovaj, Šest Kraljevstva. Međutim, ostalo je dosta neodgovorenih pitanja što nam je ostavilo gorak okus u ustima i osjećaj izdaje. Stoga smo odlučili sastaviti popis najbitnijih pitanja na koja nismo dobili odgovore,  u nadi da netko zna odgovore.

Gdje je otišao Jon Snow?

Screenshot_18

Situacija s Jon Snowom i Noćnom stražom bilo je pomalo zbunjujuća, u najmanju ruku. Nakon što je ubio Dany, za kaznu je poslan na Zid, ali posljednji put smo ga vidjeli kako se kreće prema Sjeveru s divljacima. Gdje ide?

Prema The Vergeu, vjerojatno je krenuo što dalje od Westerosa, uostalom, Noćna straža više nema smisla. Ipak, bilo bi lijepo od pisaca da su nam rekli što se događa …

Gdje je Drogon odnio Daenerys?

Screenshot_19

Nakon što je ju je njezin ljubavnik/nećak ubio, zmaj je spalio i glavni simbol Westerosa- željezni tron te odletio s Daenerysinim tijelom. Kamo je otišao? Zašto? U redu, zmajevi ne govore, ali mogli su to već nekako i objasniti. O zmaju ne znamo ništa osim da će ga Bran pokušati naći što samo daje materijala za neke nove epizode, jednom? Nekada? Možda?

Ako Bran zaista može vidjeti u budućnost, zašto nije iskoristio svoje moći ranije?

Iako opseg Branovih moći nikada nije u potpunosti otkriven, bilo bi logično da najmlađi Stark vidi budućnost. Njegova izjava da je došao čak do King’s Landinga jer je znao da će mu biti ponuđena kruna upućuje upravo na to, a i ostavlja neki jeziv osjećaj da je Bran možda najveći negativac od svih.

Što se dogodilo s Dothrakima?

Nakon Bitke za Winterfell, mnogi su misli da su svi Dothraki umrli, jer, eto, to je ono na što je upućivala epizoda. Ali, pogriješili smo – što smo saznali kada su se pojavili vrlo živi u finalnoj epizodi kada im se kraljica obratila.

Pa gdje su onda otišli nakon što je Danny ubijena? Jesu li ostali u Westerosu? Jesu li se vratili u Essos? Jesu li ostali čilati na dokovima King’s Landinga? I zašto dovraga nisu ubili Jona za osvetu ?!

Naravno, ostalo je još mnogo pitanja bez odgovora. Tko je princ koji je obećan? Zašto Sjever samo ostaje neovisan? Gdje je Nymeria? Hoće li Bran biti dobar vladar? Tko dobiva Dragonstone? I najvažnije pitanje od svih – kako ide kraj Tyrinovog vica??

Na kraju, ovolika količina pitanja i nedovršenih radnji može značiti samo jedno: nekad, negdje u budućnosti gledati ćemo ovu seriju ponovno u nekome obliku. S obzirom na ekipu koja je ostala vladati- možda kao komediju?

TAGOVIGame of Thrones

Komentiraj