Film i TV

Ništa bez osnova

Aside Banners

Sve što trebaš znati prije nego što kreneš na četvrtu sezonu Stranger Thingsa

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

S obzirom da su od zadnje sezone prošle tri godine (o da), brzo preletjeti preko treće sezone neće nikome škoditi. Bilo bi šteta ući loše zagrijan u jednu od najiščekivanijih televizijskih sezona ove godine.

Ako nisi gledao treću sezonu, bolje preskoči da se poštediš spoilera.

Iz Men’s Healtha su nas podsjetili na osnovni redoslijed događaja i interakciju među likovima. Evo pregleda treće sezone:

 • Billy 

Osim što konstantno terorizira Max, u slobodno vrijeme zavodi naivne žene Hawkinsa. Kada se pokuša naći s gospođom Wheeler (majkom Mikea i Nancy), otima ga Mind Flayer.

Nakon što Billy pobjegne stvorenju, počinju mu dolaziti čudne vizije i glasovi koji ga na kraju navedu da za Mind Flayera otme kolegicu spasisteljicu.

 • Will

Druga sezona nastavlja bitku protiv Mind Flayera, koji je prvo pokušao opsjesti Willa, ali je zaustavljen kada je Eleven zatvorila portal kojim je gad došao do našeg svijeta.

Unatoč tome što je mislio da je Mind Flayer nestao, Will osjeti povratak čudovišta u premijeri treće sezone. Kasnije se susreće s ostatkom ekipe i otkriva kako je uvjeren da je Billyja također opsjeo Mind Flayer.

 • Jonathan i Nancy

Zajedno rade u lokalnim novinama i istražuju čudno ponašanje štakora po gradu. Posjećuju gospođu Driscoll, koja se žali da štakori jedu njezino gnojivo, da bi kasnije pronašli nju samo kako jede to isto gnojivo. Kad je pošalju u bolnicu, Nancy joj odlazi u posjet i primjećuje da je gospođu Driscoll također opsjeo Mind Flayer.

Kasnije se ponovno okupljaju s ekipom te se upoznaju s Mind Flayerom te izražavaju sumnju da je i gospođa Driscoll opsjednuta.

 • Max i Eleven

Druže se u shopping centru nakon što su se Mike i Eleven posvađali.

El kasnije koristi svoje moći da bi špijunirala Mikea i Billyja te shvaća da je Billy nestao. Kad Max i El pronađu Billyja i Heather, drugu spasiteljicu, vide ih u kući Heatherinih roditelja. Nakon što njih dvije odu, Heatherini roditelje također opsjedne Mind Flayer.

Will to osjeti i shvaća da je još uvijek povezan s Mind Flayerom, čak i nakon što je portal do Upside Downa zatvoren. Taj strah iskomunicira svojim prijateljima, koje rade na tome da nekako uhvate Billyja nakon što su saznali da je lik opsjednut.

Međutim, ne mogu ga uhvatiti i otkriva se da je više ljudi u gradu sada opsjednuto.

 • Steve, Dustin i Robin (Tim Dustin)

Dustin ima djevojku, Susie, s kojom se povezuje putem walkie-talkieja i radio tornja. U pokušaju da se poveže sa Susie, Dustin slučajno presreće rusku radijsku poruku, koju odmah prenosi Steveu i Robin u trgovačkom centru Starcourt.

Dešifriraju poruku i otkrivaju da se radi o pošiljci koja dolazi u trgovački centar. Zajedno s Lucasovom mlađom sestrom Ericom, grupa otkriva da je utovarni prostor do trgovačkog centra zapravo dizalo i svi zaglave ispod Starcourta.

Promatraju kako Rusi pokušavaju otvoriti portal do Upside Downa, pri čemu Steve i Robin završe zarobljeni i drogirani, a Dustin i Erica im pomažu pobjeći.

 • Nancy, Jonathan i ostatak bande (Tim Eleven)

Grupa odlazi u bolnicu do gospođe Driscoll, ali umjesto toga ih napadaju dvije osobe koje je opsjeo Mind Flayer. Nancy i Jonathan ih ubijaju, ali oni se rastvaraju u stvorenje koje nalikuje Mind Flayeru. El napada Mind Flayera, koji pobjegne u mlin kamo je vukao opsjednute ljude.

El radi na pronalaženju Mind Flayera kroz Billyjev um, ali nehotice čudovištu otkriva svoju lokaciju. Mind Flayer joj se želi osvetiti jer je zatvorila portal do Upside Downa.

Svi odvojeni entiteti Mind Flayera stapaju se s njim u mlinu, čineći ga jačim.

 • Joyce i Hopper

Zbližavaju se, ali nikako ne pronalaze vremena za svoju nadolazeću romansu kada Joyce shvati da je elektromagnetsko polje u njezinu domu pod utjecajem napuštenog laboratorija u Hawkinsu. Dok istražuju, napada ih Grigori, ruski vojnik.

Preko Grigorija i gradonačelnika saznaju da je trgovački centar zapravo paravan za rusku kupnju napuštene imovine u Hawkinsu.

Dvojac zatim pretražuje jedno od napuštenih imanja i još se jednom suočavaju s Grigorijem. Uspjevši pobjeći, sa sobom uzetimaju taoca Alekseja, ruskog znanstvenika. Alexei potvrđuje Joyce i Hopperu da Rusi pokušavaju ponovno otvoriti portal do Upside Downa.

U međuvremenu, Grigori tjera gradonačelnika da pronađe Hoppera prije nego što otkrije ruske veze u gradu.

 • Tim Eleven

Will osjeti da ih Mind Flayer dolazi napasti, pri čemu ga El uspijeva zadržati, ali ju Mind Flayer ranjava. Zatim odlazi u supermarket da bi pokušala zacijeliti rane, dok ih Dustin kontaktira sa svojim umirućim walkie-talkiejem.

El zahvaljujući svojim moćima pronalazi Dustina te grupa odlazi u trgovački centar.

 • Sva djeca

Nakon što su Robin i Steve spašeni od ispitivanja, Steve priznaje svoje osjećaje prema Robin, ali ona otkriva da je gay.

Grupe Eleven i Dustin tada se pronalaze, a El zaustavlja Ruse da pucaju na njih, nakon čega se sruši zbog nezacijeljene rane.

 • Joyce i Hopper

Zajedno s Murrayem i Alexeijem odlaze na sajam organiziran povodom Dana neovisnosti, kako bi pokušali pronaći djecu, ali ih uočava gradonačelnik, koji potom upozorava Ruse.

Grigori smrtonosno upuca Alexeija, a Murray, Joyce i Hopper izbjegavaju Ruse i kreću u trgovački centar kako bi pronašli djecu.

 • Svi

El iz svoje rane vadi komadić Mind Flayera, što je ostavlja nemoćnom.

Joyce, Murray i Hopper preuzimaju, pokušavajući uništiti ruski stroj koji otvara portal do Upside Downa, dok im Erica i Dustin daju upute putem walkie-talkieja.

Mind Flayer i Billy zarobe djecu u trgovačkom centru, ali El oslobađa Billyja od kontrole čudovišta. Billy se zatim žrtvuje kako bi spasio djecu.

U međuvremenu, Hopper ubija Grigorija, ali ostaje zarobljen u stroju. Joyce donosi tešku odluku da uništi stroj u kojemu je Hopperom još uvijek zarobljen te se pretpostavlja da je Hopper mrtav nakon velike eksplozije.

Konačno, Mind Flayer je poražen.

Gradonačelnik je uhićen, američka vlada dolazi sve zataškati i vidimo da Hopper nije mrtav, već ga je zarobio KGB. Na kraju svega, obitelj Byers i Eleven odlučuju se odseliti iz Hawkinsa.

To je to! Sad si službeno spreman za četvrtu sezonu, tako da 3,2,1 – binge!

 

TAGOVIčetvrta sezona eleven spoiler stranger things