Film i TV

rocky doki

Aside Banners

Sylvester Stallone predstavio dokumentarac “40 godina Rockyja”

Piše , Objavljeno

Nismo se još ni rodili, a svijet je već imao dovoljno Rocky filmova. Nitko nije vjerovao da će film o underdog boksaču uspjeti, pogotovo film koji nije napisala poznata faca. I 1976. godine se dogodila divna stvar – Rocky je osvojio Oscara za najbolji film. Stallone nije baš nastavio putanjom ozbiljnog filmaša, postao je akcijska zvijezda, ali je svijetu dao jednu od najvoljenijih franšiza – s nekad nešto boljim, nekad nešto lošijim filmovima. Ta vožnja traje već četrdesetak godina.

Stallone nam je na svom Instagramu dao najavu dokumentarca u kojem će biti i narator.

“Sly, are you ready?”
“I’m not, but Rocky is!”

Ovo je sve što nam treba da se naježimo i nabrijemo. Sportski filmovi i sportski dokumentarci su nam najdraže nešto, a tek dokumentarac o sportskom filmu tj. sportskih osam filmova?

40 Years of Rocky: The Birth of a Classic će biti vrhunski dokumentarac. Neće promatrati cijelu franšizu već samo taj prvi film, film koji je promijenio sve, priču o underdogu koji je postigao uspjeh. Realno i Sly je bio underdog, drago nam je da ćemo dobiti ovo – skupa s nikad viđenim arhivskim snimkama.

Dokumentarac je režirao Derek Johnson, čovjek kojeg možete nazvati one-trick ponyjem, ali NAS nije briga. Dosad je režirao dokumentarac John G. Avildsen: King of the Underdogs (redatelju Rockyja, Karate Kida i Lean On Me), a i dokumentarac Stallone: Frank, That Is o bratu Sylvestrea Stalonea je također njegovo djelo.

Datum premijere ovog Rocky dokumentarca još nemamo – ali znat ćete na vrijeme.

TAGOVIdokumentarac rocky sylvester stallone

Komentiraj