Film i TV

mast hev!

Aside Banners

Najbolji animirani film o Batmanu izlazi na DVD-u

Ovo je godina filmske dominacije Batmana: nakon Nolanovog The Dark Knight Rises, DC Universe Animated objavio je dugoočekivanu animiranu verziju klasika Franka Millera, The Dark Knight Returns.

Piše , Objavljeno

Smješten u distopijsku budućnost propalog idealizma osamdesetih, s Batmanom kojem glas daje RoboCop Peter Weller, The Dark Knight Returns nije običan dugometražni crtić, već film kojeg morate pogledati i ne bi smjeli propustiti njegov izlazak na DVD-u, odnosno Blu-Rayu.

Bruce Wayne ima pedeset i pet godina, i prošlo je deset godina otkako je zadnji put kao Batman utjerivao pravdu i čistio ulice Gotham Cityja od kriminala. Grad je propao, banda zvana Mutanti vlada ulicama, pljačkaju i ubijaju iz zabave. Policijski načelnik Jim Gordon je svega nekoliko dana do mirovine, Harvey Dent više nije Two-Face i završava svoju terapiju s posve obnovljenim licem, a Joker miruje u ludnici.

Ipak, Bruce Wayne ne miruje. Vidi što se događa s Gothamom bez Batmana, vijesti o zločinima ga guše. Osobni demoni bude Viteza tame iz Waynea i tjeraju ga nazad na ulice. To je noć koju će Gotham pamtiti – noć kada se Batman vratio spašavanju civila i premlaćivanju kriminalaca.

Kada je Frank Miller objavio The Dark Knight Returns 1986. godine, mediji su njegov strip serijal smatrali revolucionarnim. Batman je ponovno postao mračan, vođen porivom za pravdu i vlastitim bijesom. Zahvaljujući uspjehu ovog Millerovog serijala, dobili smo film Tima Burtona, jednu od najboljih animiranih serija devedesetih, te trilogiju Christophera Nolana.

Batman:The Dark Knight Returns, Part 1 je vjerojatno najbolji animirani film kojeg je DC Universe Animated producirao; barem do siječnja, kada dolazi Part 2.

Sneak Peek:

TAGOVIanimirani-film batman

Komentiraj