Film i TV

evo ih ponovno

Aside Banners

The Darkest Hour: još jedna invazija vanzemaljaca

Još se nismo ni oporavili od prethodnih, a Zemlji već prijeti još jedna filmska invazija treće vrste. Ima li The Darkest Hour što za ponuditi?

Piše , Objavljeno

Dakle, 2011. godinu već smo proglasili godinom vanzemaljskih invazija, a nakon Kauboja i izvanzemaljaca, Bitke Los Angeles, Super 8, Attack the Block i drugih, najavljen je i The Darkest Hour, još jedan film o dolasku malih zelenih… koji nisu mali, a niti zeleni.

The Darkest Hour

The Darkest Hour

Iz očite želje da se ušpara na produkcijskim troškovima, ali da se to na filmu ne vidi, u ovom filmu vanzemaljci su – nevidljivi! Oni ostavljaju svjetlucavi trag i gutaju svaki izvor energije na našoj majčici Zemlji. Druga bitna ušteda ostvarena je i smještanjem radnje u rusku prijestolnicu Moskvu, gdje pratimo dogodovštine skupine američkih turista koji, nakon nekoliko čašica votke, kreću u obračun s alienima. Šparalo se nije na snimanju u 3D tehnici, jerbo, zna se, nema dobrog filma bez treće dimenzije slike.

Redateljevanja se ulovio Chris Gorak, koji nakon zanimljivog prvijenca Right at Your Door iz 2006. nije ponovno zasjeo u sklopivi redateljski stolac do ovog filma. Zapravo, kada se pogleda njegova biografija, ovo mu je prvi ozbiljniji posao u filmu nakon redateljskog debija. Dakle, osim ne pretjerano zaposlenog redatelja, tu je i čitav niz jedva poznatih i potpuno nepoznatih glumaca poput Emilea Hirscha, Rachel Taylor i Olivije Thirlby. Sve bi to bilo u redu da se radi o nezavisnoj produkciji, ali ovo je film u kojega je uloženo 44 milijuna dolara, sve pod paskom vrlo uspješnog rusko-hollywoodskog producenta i redatelja Timura Bekmambetova, poznatim po filmu Noćna straža (Night Watch / Nochnoy dozor) koji je u samo od kino ulaznica Rusiji utržio oko 12 milijuna eura. Bekmambetov je 2008. godine u Hollwoodu debitirao filmom Tražen (Wanted) s Angelinom Jolie.
Uglavnom, The Darkest Hour u kino distribuciju kreće krajem godine, pa ćemo znati na čemu smo.

TAGOVIChris Gorak Emile Hirsch film invazija Olivia Thrilby Rachel Taylor Sci-Fi The Darkest Hour Timur Bekmambetov vanzemaljci

Komentiraj