Film i TV

Domaći film u Londonu

Aside Banners

The Show Must Go On na londonskom festivalu SCI-FI filma

Na dan zagrebačke premijere, film The Show Must Go On premijerno će se prikazati u sklopu 10. međunarodnog festivala SCI-FI filma koji se od 23. travnja do 2. svibnja održava u Londonu.

Piše , Objavljeno

The Show Must Go On

The Show Must Go On

SCI-FI-LONDON, koji se održava desetu godinu zaredom, jedini je specijalizirani SF i fantasy filmski festival u Velikoj Britaniji. Na festivalu se prikazuju britanske i svjetske filmske premijere, dokumentarni filmovi i izbor SF klasika. SCI-FI-LONDON osim toga ima i jak međunarodni program kratkih filmova, koji se prikazuju uz svaki cjelovečernji film.
The Show Mus Go On je prošle godine otvorio festival u Puli, u kratko je vrijeme izazvao veliki interes publike i kritike, prvi je dugometražni igrani film SF tematike mladog režisera Nevija Marasovića koji je osvojio Zlatnu arenu za najbolji scenarij i Zlatnu arenu za specijalne efekte, nagradu kritike Oktavijan za najbolji film i Brezu za najboljeg debitanta.

Radnja ovog za hrvatske prilike po mnogočemu neobičnog filma smještena je u Zagrebu desetak godina u budućnosti i prati uspješnog i ambicioznog producenta reality showa “Housed”, Filipa Dogana (Sven Medvešek). Show “Housed”, formom i sadržajem nalik na “Big Brother”, traje 180 dana za kojih šest ljubavnih parova boravi u reality show kući sagrađenoj za tu priliku. Kako tijekom trajanja showa, vani započne globalni rat, koji za kratko vrijeme pretvara cijelu Europu u bojno polje, Filip Dogan usmjerava sve svoje napore kako bi sačuvao natjecatelje od istine o vanjskome svijetu.

Posljednji reality show na svijetu turneju po Hrvatskoj započinje premijerama 26. travnja u Splitu, 27. u Zagrebu i 28. u Osijeku.

TAGOVIfilm nevio marasović the show must go on

Komentiraj