Film i TV

Nov način distribucije

Aside Banners

Paramount će novi film premijerno prikazati na BitTorrentu

Uzvanici svjetske premijere filma The Tunnel neće se u svečanim toaletama okupiti na crvenom tepihu, nego će u sflekanim potkošuljama čučati pred računalom.

Piše , Objavljeno

The Tunnel

The Tunnel

Poput omraženih pirata, hollywoodski studio Paramount svoj novi film neće pustiti uobičajenim distributivnim kanlima – The Tunnel svoju će premijeru doživjeti na torrentima – bot će besplatno ponuđen na gledanje putem BitTorrenta.

Radnja filma The Tunnel smještena je u tunelima napuštenih rudnika ispod ulica Sidneya, a radi se o reality hororu rađenom po uzoru na Blair Witch Project i slične igrane ‘dokumentarce‘. Televizijska ekipa ulazi u mračne tunele u potrazi za pričom, a pronalazi… pa, recimo samo da zicer ne nalazi niš dobroga.

Film je financiran, među ostalim, privatnim prilozima uz budget od 135 tisuća dolara i to je prvi film koji nastaje pod okriljem ‘The 135k project‘ modela financiranja u kojemu u financiranju niskobudžetnih filmova sudjeluju budući gledatelji, s donacijama po želji, a film se zauzvrat distribuira besplatno.

Iskreno, nama sve to miriši na film koji je unaprijed osuđen na propast, pa producenti ‘straight to DVD’ sudbinu filma pokušavaju upakirati u ‘inovativni način distribucije’ putem peer to peer mreže. To ih ne sprječava da ga najavljuju kao ‘najviralniji film godine’.. hm, valjda je i to bolje nego ‘najveći flop godine’ što bi vjerojatno bila puno iskreniji opis i izvjesnija sudbina ovog naslova.

Naravno, producenti se nadaju ipak zaraditi koju kunu na ovom filmu, pa će tržištu ponuditi i liksuzno DVD izdanje koje će ponuditi neodoljivi mamac za kupovinu:sat vremena ‘behind the scenes‘ materija i alternativni kaj filma. Nadaju se da će pravi poklonici žanra pohrliti u trgovine i iskeširati za DVD izdanje. I hoće. Barem jedan, koji će ga onda puknuti na torrente.

TAGOVIfilm flop paramount the tunnel torrent

Komentiraj