Film i TV

gledali?

Aside Banners

Thor: Love and Thunder smlavio kino-blagajne. Najveći Thor dosad! A Top Gun ne odustaje

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Već znamo da je Chris Hemsworth morao biti najveći ikad za ulogu ovogodišnjeg Thora, a i poklopilo se da glumi Hulk Hogana u biografskom filmu u isto vrijeme pa ne čudi njegova veličina. Osim što je fizički najveći Thor dosad, film je i na kino-blagajnama srušio rekorde i postao najunosniji film s Thorom u glavnoj ulozi u prvom vikendu prikazivanja.

Na sjevernoameričkom tržištu je Thor uvjerljivo zauzeo prvo mjesto sa zaradom od 143 milijuna dolara. Marvel nastavlja besramno dominirati kino-blagajnama, Doctor Strange in the Multiverse of Madness je zaradio 187 milijuna dolara u prvom vikendu prikazivanja.

I mi smo pogledali film prvog dana kada je bio dostupan u našim kinima, recenziju možete pročitati ovdje, ali usprkos osjećajima da polako dolazi do zamora materijala – novac i dalje teče. Kada se zbroji i međunarodna zarada, Thor se zaustavio na 302 milijuna dolara. Zasad.

Na drugo mjesto su se spustili Minionsi u filmu Minions: The Rise of Gru sa zaradom od 45.6 milijuna dolara. Bila je dobra odluka u Universalu da premijera bude tjedan dana prije Thora, prošlog tjedna su zaradili preko 100 milijuna dolara – što nikako ne bi bio slučaj da su dijelili fokus s nordijskim tupavim božanstvom.

Top Gun: Maverick se odbija spustiti iz nebeskih visina, u novom vikendu je zaradio 15.5 milijuna dolara i tako je postao film s najvećom zaradom kroz sedam tjedana prikazivanja, a da nije u pitanju film Jamesa Camerona. Ah taj James Cameron koji izroni jednom u desetljeću, poruši sve rekorde i vrati se u svoju jazbinu.

Top Gun će sasvim sigurno prebaciti brojku od 600 milijuna dolara na domaćem tržištu jer je s proteklim vikendom stao na 597 milijuna. Neizbježno je.

Na četvrtom mjestu se nalazi Elvis, iznimno kvalitetan biopic, ali nedovoljno privlačan za široke mase. Zaradio je 11 milijuna proteklog vikenda, ukupno 91 milijun dosad.

Peti je Jurassic World Dominion sa zaradom od 8.4 milijuna dolara. Polako tone tamo gdje mu je i mjesto, u zaborav.

Prema ovim brojkama, kino-industrija se oporavila i vratila na pred-pandemijske brojke. Neka tako i ostane.

TAGOVIbox office film filmska zarada marvel mcu Thor top gun vikend kino report