Film i TV

šok zajamčen

Aside Banners

Tim and Eric’s Billion Dollar Movie – bolesno dobra loša komedija

Tim and Eric's Billion Dollar Movie komedija je koja pomiče granice dobrog ukusa, ali i slobode izražavanja. Bazirana je na skečevima komičarskog dua kojeg čine Tim Heidecker i Eric Wareheim, a sve je odobrio i producirao Will Ferrell.

Piše , Objavljeno

Tim and Eric's Billion Dollar Movie

Tim and Eric’s Billion Dollar Movie


Kada je Cartoon Network lansirao Adult Swim prije skoro deset godina, izgledalo je kao da će to biti spin-off kanal na kojem će se prikazivati crtići za (ne sasvim) odraslu populaciju. Ono što su gledatelji dobili je izvanredan kanal koji je kroz čitavo desetljeće dostavljao odlične crtane serije poput Metalocalypse, Robot Chicken, Superjail! i Xavier:Renegade Angel; a tu su i igrane serije poput Delocated i Children’s Hospital.
Tim and Eric Awesome Show, Great Job! počeo je s prikazivanjem 2007. godine, proizveo pet sezona i pedeset epizoda, a dvojcu Heidecker/Wareheim stekao more obožavatelja i mrzitelja. Razlog tome je njihov nadrealan pristup humoru:njihovi skečevi koji parodiraju telemarketing, niskobudžetne VHS instrukcijske videe, TV emisije i uobičajene životne situacije više nalikuju psihodeličnom iskustvu nego humorističnoj seriji. Njihov film nije ništa slabiji.

UPOZORENJE:Trailer nije za mlađe od 18!

Na početku ove bizarne avanture, Tim i Eric su uspješni holivudski producenti koji su dobili milijardu dolara kako bi snimili blockbuster koji promovira korporaciju Schlaaang. U toj nakani kraljevski propadaju, što vlasnika naljuti dovoljno da ih poželi smaknuti. Ako žele preživjeti moraju vratiti milijardu dolara, koju namjeravaju namaknuti na bogato plaćenom poslu direktora shopping centra. Ono što tamo nađu jest post-apokaliptični shopping centar u stanju raspadanja i vladavine beskućnika, čiji poremećeni vlasnik (Ferrell) traži nekoga na koga bi prebacio svu odgovornost, kao i brigu o svom bolesnom i veoma zaraznom sinu (John C. Reilly). Tim i Eric se ozbiljno prihvaćaju nove dužnosti, te se na novom poslu susretnu s majstorom mačevanja, prodavačem ručno recikliranog toaletnog papira (da, papir je zagovnan), zavodljivim djevama, vođom sekte, hladnim i vatrenim oružjem, te milijarderom koji ih čitav film želi zabiti na kolac.

Zach Galifianakis, Will Ferrell, John C. Reilly i Will Forte

Zach Galifianakis, Will Ferrell, John C. Reilly i Will Forte


Zapravo je teško opisati radnju ove vrhunske parodije, budući da priča prati tok svijesti grupe nenormalnih likova. Zaredaju se tu scene tulumarenja s kurvama i drogom uz noževe, otmica, razne perverzije, šale s fekalijama, golotinja, seksualna pomagala, Top Gun, šaketanje i plakanje, mafija, klistiranje, stvari i ljudi lete u zrak, ima tu i ljubavi, a ključni pojam je pretjerivanje. Ljubitelji Family Guya, ekstremnog humora i/ili Adult Swima mogli bi u ovom filmu vidjeti nešto najbolje ikad. Ostali oprez, ali mogli biste propustiti nešto nevjerojatno.

TAGOVIEric Wareheim Great Job! komedija parodija Tim and Eric Awesome Show Tim Heidecker will ferrell

Komentiraj