Film i TV

novi 007?

Aside Banners

Tko će biti sljedeći James Bond? Donosimo 5 kandidata prema kladionicama

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Nagađanja oko glumca koji će preuzeti jednu od najlegendarnijih uloga u povijesti filma sve su učestalija. Pogotovo nakon odlaska Daniela Craiga u filmu Nema vremena za umiranje, koji se od uloge oprostio u prepoznatljivom Bondovskom stilu, eksplozivno i pod svojim uvjetima.

Franšiza je na pravom putu, studiji više ne adaptiraju originalne romane Iana Fleminga, a Craigova posljednja uloga Bonda u filmu Nema vremena za umrijeti označava prvi film o Bondu koji odstupa od izvornog materijala. Studio odgovoran za Bonda, Sony Pictures, ima savršenu priliku postaviti narativ i legendarnog lika prikazati u novom svjetlu.

Samo se čeka na odluku tko će glumiti agenta 007, a nagađati su počeli i kladioničari. Evo koga oddschecker navodi kao favorite.

Henry Cavill

Omjer:4

Najavljivan je kao zamjena za Daniela Craiga kao Bonda čak i prije nego što su počele kružiti glasine. Uvjerljivo najprepoznatljivije lice na popisu, a Cavillov CV sve govori Superman, Sherlock Holmes, Geralt od Rivije, a ima i iskustva u ulogama specijalnih agenata iz filmova The Man From U.N.C.L.E. i Mission: Impossible – Fallout.

Cavillov najnoviji film, Argylle, je špijunski akcijski trilera u režiji i produkciji Matthewa Vaughna koji je za Cavilla rekao da je rođen za ulogu James Bonda.

Aaron Taylor-Johnson

Omjer:5/2

Englez je sve više u Hollywoodu, bez napora dobiva američke uloge, pokazujući da već posjeduje vještine špijunaže. Star 32 godine, savršene je dobi da idućih 10-15 godina prevede na ovoj kultnoj ulozi, a navodno je održao probe s producenticom Barbarom Broccoli, a čak je snimio prepoznatljivu scenu iz uvodne špice filma.

James Norton

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A Little Life (@alittlelifeplay)

Omjer:9/2

Nakon što je glumac uz Daniela Craiga viđen na terenu finala Wimbledona 2023. obožavatelji su sugerirali kako je on stalni nasljednik Jamesa Bonda. Nortonova posljednja uloga je ona Roberta Hendy-Freegarda, osuđenog britanskog prevaranta koji se uspješno maskirao u agenta MI5, što će dodatno pomoći njegovoj kandidaturi za Jamesa Bonda. Norton se, posljednjih godina, distancirao od uloge, govoreći kako nema razgovora o ulozi, i da još uvijek rade na ideji filma te kako je izazovno poslati tako prepoznatljivu franšizu u novom smjeru.

Paapa Essiedu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paapa Essiedu (@pessiedu)

Omjer:11

Najpoznatiji po svojoj ulozi u seriji Bande Londona, Paapa Essiedu pravi je glumac, a osvojio je nagradu Ian Charleson 2016. za svoje uloge u produkcijama Hamleta i Kralja Leara. Essieduova posljednja uloga bila je u kritički hvaljenoj epizodi Black Mirror u kojoj 33-godišnjak glumi karizmatičnog demona koji ima zadatak spasiti planet od neizbježnog uništenja, a kvaka je što treba uzeti tri žrtve da bi ga spasio. Klasična Bondova dilema.

Richard Madden

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Richard Madden (@maddenrichard)

Omjer:14

Mladi Richard Madden poznat po ulozi Robba Starka u HBO-ovoj hit seriji Igra prijestolja. Madden je nastavio impresionirati ulogama poput one Tjelohranitelja, za koju je osvojio Zlatni globus. Glumio je policajca i veterana britanske vojske, zaduženog za zaštitu ministra. Sony je rekao kako želi mlađeg Jamesa Bonda, a s 37 godina približne je dobi kao i Daniel Craig, 2006., u svom prvom filmu o Jamesu Bondu.

Ne možemo znati tko će biti sljedeći James Bond, ali možemo nagađati sve dok se producentica Bonda, Barbare Broccoli, ne oglasi sa konačnom odlukom.

TAGOVIaaron taylor johnson daniel craig Henry Cavill james bond James Norton kladionica kladioničari Paapa Essiedu Richard Madden