Film i TV

Aside Banners

Tko se sjeća Captain Planeta? Leonardo DiCaprio želi producirati film o ovom eko-superjunaku

Piše , Objavljeno

Captain Planet nam je obilježio djetinjstvo. Naučio nas je da ne bacamo boce i plastiku u ocean jer će smetati dupinima dok plivaju, a također smo htjeli imati i malenog majmuna koji će nam sjediti na ramenu čitavo vrijeme – osim onih trenutaka kada nas zlikovci zarobe pa pametni majmunčić pronađe način da nas oslobodi.

Nakon uspjeha Transformera i Ninja Kornjača, Hollywood je žedan snimanja filmova prema animiranim predlošcima pa je tako stvoren i interes za Captain Planetom.

Animirana serija se emitirala od 1990. godine do 1996. – a ovaj Kapetan je branio planet od zlikovaca koji su htjeli zaraditi novac i onečistiti Zemlju. Početkom devedesetih smo gledali brojne edukativne animirane serije sa snažnim porukama (nikad nećemo zaboraviti Action Manovo “ne drogirajte se”), ali Captain Planet je bio najbolji od svih – iako je rokao zelenu fudbalerku. Pet tinejdžera tzv. Planetaraca je pozvalo Captain Planeta u potrebi kombiniranjem moći svog prstenja i elemenata Zemlje, Vatre, Vode, Vjetra i Srca.

Sony je prije nekoliko godina razmatrao ekranizaciju ovog animiranog hita, ali to se nije dogodilo. Sad je Paramount studio uletio u igru i pokušava otkupiti prava na ekranizaciju, a vjerojatno je najzanimljivija vijest ta da je Leonardo DiCaprio zainteresiran za produciranje – što nimalo ne čudi jer opće je poznato da Leo želi spasiti svijet. Izrazito je angažiran po pitanju očuvanja okoliša što se moglo vidjeti i prilikom njegovog govora za (napokon) osvojenog Oscara. Umjesto da se našali kako je napokon osvojio zlatni kipić, iskoristio je svoje vrijeme na mikrofonu i ispred kamera kako bi skrenuo pažnju na ekološke probleme.

U filmu bismo mogli vidjeti malo drukčiji pogled na ekološki osviještenog superjunaka jer naivnost devedesetih ne prolazi u 21. stoljeću. Mi se veselimo ovom projektu – nismo vidjeli ništa od Kapetana još od devedespete kad nam je tata presnimio VHS na kojem su se nalazile animirane avanture Planetaraca.

TAGOVIcaptain planet devedesete leonardo dicaprio

Komentiraj