Film i TV

skate jam!?

Aside Banners

Tony Hawk u nastavku Space Jama – nazvanom Skate Jam? Svi snovi bi nam bili ostvareni

Piše , Objavljeno

Naravno da postoje bolji filmovi od Space Jama, ali ta nostalgija iz devedesetih u kombinaciji s najboljim košarkašem i najdražim animiranim likovima je nepobjediva. Dodaj u jednadžbu i sve moguće popratne sadržaje kao što su Space Jam website, jedan od najboljih originalnih soundtracka te odjeća sa Space Jam motivima i posve je jasno zašto se ovaj film urezao u kolektivnu svijest (tadašnjih) klinaca.

.

Nastavak se iščekivao godinama, a uskoro ćemo ga i dobiti sa Lebron Jamesom u glavnoj ulozi, ali nekoć je postojala još jedna opcija. Skoro smo dobili skejterski Space Jam s najvećom zvijezdom skateboarding svijeta – Tony Hawkom.

Tony Hawk nije nužno najbolji skejter svih vremena, ali zahvaljujući nekim sponzorskim dealovima i, najvažnije od svega, video igri Tony Hawk Pro Skater je postao najpopularniji i najprepoznatljiviji predstavnik ovog sporta. Početkom 2000-ih su mu prišli iz Warner Bros.-a i predložili mu snimanje nastavka Space Jama pod imenom Skate Jam, ali ubrzo nakon tog je izašao film Looney Tunes Back To Action koji je katastrofalno prošao na kino blagajnama, a moguće i ubio karijeru Brendana Frasera – dotad uspješno marketabilnog glumca u hitovima kao George iz džungle i Mumija.

To je Tony sam potvrdio u postu u kojem je podijelio i konceptualni crtež za cijelu stvar.

View this post on Instagram

in 2003, I was requested to meet with Warner Brothers about doing a film with the Looney Tunes characters that was tentatively titled “Skate Jam.” Their plan was to bring back Bugs, Taz, etc into the cinema with a current release called “Back In Action” and then immediately start working on my project. I was about to leave for a skate trip in Australia so they met me at that iconic dome-shaped restaurant in the middle of LAX before my flight that evening. They were SERIOUS. We talked about storylines and shooting schedules, and they casually mentioned that I would get $1 million up front for signing on. I flew to Sydney that night with a sense of wonder and excitement; I had never met with Hollywood heads and felt so sure about something happening. During my week-long trip, “Back In Action” was released in theaters and bombed. By the time I got home, Skate Jam had been “indefinitely postponed” and I never heard about it again. I still think it would have been a hit considering skateboarding’s popularity at the time, and the reverence kids (now young adults) had for Space Jam. This drawing was given to me at a skate demo that Looney Tunes sponsored years before our movie talks began; with Marvin fittingly on a hoverboard.

A post shared by Tony Hawk (@tonyhawk) on

Tko zna kako bi svjetska povijest izgledala da je Skate Jam ugledao svjetlo dana. Možda se opamete pa svejedno dobijemo Skate Jam u narednih nekoliko godina s nekim drugim skejterom u glavnoj ulozi. Nominiramo Na-kel Smitha koji je uz skejtanje dokazao da može i glumiti u coming-of-age hitu Jonaha Hilla nazvanom Mid90s.

Zapratite Tonyja na Instagramu, ima jedan od iskrenijih profila, a pomaže i to što ponekad stvarno opširno piše o povijesti sporta.

TAGOVIspace jam tony hawk

Komentiraj