Film i TV

sve sezone na HBO GO-u

Aside Banners

Top 5 celebrity gostovanja u seriji Prijatelji

Piše , Objavljeno

Izvor: HBO

U jednoj od najpopularnijih humorističkih serija svih vremena redovno su gostovali razni celebrityji, a u nastavku izdvajamo neka od gostovanja koja prate najzabavnije anegdote. Na sve zvijezde koje su se pojavile u ovom hit sitcomu odsad se možete podsjetiti na HBO GO gdje su dostupne sve sezone „Prijatelja“.

ROBIN WILLIAMS I BILLY CRISTAL (3. SEZONA)

Scena: Prijatelji kao i obično sjede u Central Perk kafiću i Monica taman započinje priču, kada se dva neobična muškarca (Williams i Cristal) uguraju pored njih na kauč. Williams tužno priča o tome kako misli da ga žena vara, i to sa svojim ginekologom. Monica odustaje od svoje priče, shvativši da je zanimljivije slušati razgovor neznanaca. Ima pravo, jer se za nekoliko trenutaka ispostavlja da je lik kojeg glumi Cristal upravo taj s kojim žena vara Williamsovog lika, tako da ovaj dramatično napušta kafić.

Anegdota: Williams i Cristal su bili dobri prijatelji, a u to vrijeme radili su zajedno na filmu čije se snimanje odvijalo u istom studiju kao i serija. Dvojica komičara zalutala su na set „Prijatelja“, gdje su ih scenaristi nagovorili da snime kratku gostujuću scenu. Scena je bila u cijelosti improvizirana, snimljena tog istog dana.

FREDDIE PRINZe JR. (9. SEZONA)

Scena: Ross ne može prihvatiti da tradicionalno ženski posao babysitterice radi muškarac, pa se uporno želi riješiti babysittera Sandyja, koliko god on bio savršen za tu poziciju. Sandy prihvaća odluku, ali prije odlaska pomogne Rossu da otkrije zašto je pružao otpor.

Anegdota: Prvotno je bilo planirano da Tom Hanks glumi babysittera, ali je zbog produženog snimanja morao odustati. Tada je agent javio Freddieju Prinzeu Jr.-u da postoji prilika za gostovanjem u epizodi „Prijatelja“, no da je snimanje već sljedećeg dana. To je malo poljuljalo glumca, ali se ipak nije uspaničario. Ne samo da je naučio tekst, već je savladao sviranje pjesme na flauti bez ikakvog prethodnog iskustva s takvim instrumentima.

BRUCE WILLIS (6. SEZONA)

Scena: Teško je izdvojiti samo jedan trenutak jer je Willis bio sjajan u ulozi zabrinutog oca Rossove daleko mlađe djevojke Elizabeth. On se počinje zabavljati s Rachel i ta veza ga od mrzovoljnog čovjeka pretvara u plačljivca. Najpoznatija scena je možda ipak ona gdje Paul, kojeg glumi Willis, pokušava dokazati svoju muževnost režanjem i pokazivanjem bicepsa pred ogledalom, čemu svjedoči Ross sakriven ispod kreveta.

Anegdota: Postoji priča da su Matthew Perry, koji glumi Chandlera u seriji, i Bruce Willis napravili okladu tijekom snimanja filma „Ubojica mekog srca“. Willis je navodno izgubio i nakon toga prihvatio ulogu Paula koja mu je donijela Emmy nagradu. Honorar od ovog gostovanja donirao je u dobrotvorne svrhe.

CHARLIE SHEEN (2. SEZONA)

Scena: Phoebe se viđa s mornarom Ryanom koji konačno stiže na obalu. Njih dvoje jedva čekaju da ponovo budu zajedno, ali ona iznenada dobije vodene kozice. Ipak, ni to ga ne spriječava da je poljubi, što njihov dugo iščekivani romantični vikend ispunjava češanjem.

Anegdota: Charlie Sheen nije navikao snimati pred publikom u studiju i imao je tremu, tako da su autori serije rekli publici koja je sjedila u studiju da im je potrebna tehnička pauza, tijekom koje je glumca ohrabrio njegov brat Emilio Estevez. Nakon toga je Sheen uživao u snimanju i zapamtio rad na seriji kao odlično iskustvo.

DANNY DEVITO (10. SEZONA)

Scena: Monica i Rachel organiziraju za Phoebe djevojačku večer koja ispada mirnija od očekivanog. Buduća mladenka ne može zamisliti zabavu bez stripera tako da ga njene prijateljice pokušavaju pronaći. Ipak, u posljednjem trenutku nemaju veliki izbor, pa se na zabavi pojavljuje debeljuškasti sredovječni muškarac kojeg glumi DeVito.

Anegdota: Jennifer Aniston, koja glumi Rachel, u to je vrijeme bila susjeda Dannyja DeVita. Pitala ga je želi li gostovati u seriji, on je oduševljeno prihvatio i kasnije rekao da je bio spreman skinuti još više odjeće, ali su autori serije smatrali da je scena već dovoljno moćna.

U ovoj kultnoj seriji tijekom godina se pojavilo još mnogo velikih glumačkih zvijezda, među kojima su i Brad Pitt, Reese Witherspoon, Susan Sarandon, George Clooney, Paul Rudd, Sean Penn, Ben Stiller, Winona Ryder i Julia Roberts. Svih 236 epizoda serije bit će dostupno od 15. travnja na HBO GO-u.

PR

TAGOVIhbo Prijatelji