Film i TV

Stižu primati!

Aside Banners

Prvi trailer filma Rise of the Planet of the Apes

Prije nego li su primati zavladali zemljom, James Franco bio je znanstvenik koji je u potrazi za lijekom za Alzheimerovu bolest uništio čovječanstvo.

Piše , Objavljeno

Kako spoilati prequel? Je li uopće potrebno gledati film za kojeg znamo kako će završiti, a ono što ne znamo možemo pogledati u prvom traileru? Navodno, film Rise of the Planet of the Apes, prednastavak kultnog Planet of the Apes (Planet majmuna) neće završiti tako što primati preuzimaju Zemlju, pa se možemo veseliti još kojem prednastavku koji će dovesti do neizbježnog kraja kakvog je doživio Charlton Heston 1968. godine, odnosno Mark Trbušnjaci Wahlberg 33 godine kasnije.

Trailer ne otkriva ništa spektakularno, ali to ne očekujemo niti od cijelog filma. Planet of the Apes franšiza već je poprilično iskorištena, osim izvornika iz ’68. i remakea 2001., sedamdesetih godina prošlog stoljeća snimljeno je četiri nastavka koji se bave radnjom nakon poznate zadnje scene i Hestonovog ‘žarulja iznad glave’ momenta. Hollywood je zaključio da je vrijeme da se vratimo na početak i saznamo što se sve dogodilo prije.

Rise of the Planet of the Apes, iritantna li naziva, pokazuje nam kako Caesar, prvi među primatima, postaje inteligentan i kako započinje pobuna primata. Gorile, majmuni, čimpanze i kojevećne živine koje će se u ovom filmu opametiti bit će kompjuterski generirani, za razliku od ljudi koji će nastupiti as themselfs. Režije se ulovio Rupert Wyatt poznat po… pa, nije uopće poznat, dok se u glavnoj ženskoj roli pojavljuje nama draga Freida Pinto.

TAGOVIJames Franco Planet of the Apes Sci-Fi The Rise of the Planet of the Aples trailer

Komentiraj