Film i TV

Konačno Ridleyjev SF

Aside Banners

Trailer: Prometheus, prequel Aliena koji to nije

Ridley Scott konačno se vraća znanstvenoj fantastici nakon par predugih desetljeća, uzbudljivim projektom koji bi trebao biti svojevrsni prequel Aliena.

Piše , Objavljeno

Prometheus

Prometheus


Scott je režirao dva kultna, bezvremenska znanstveno fantastična ostvarenja – prvog Aliena i Blade Runner – a sada se konačno vraća žanru koji nam u zadnje vrijeme uglavnom daje blesave blockbustere. Nakon gotovo trideset godina izbivanja, pokušat će rekreirati magiju spomenutih dvaju filmova u svojevrsnim remakeovima i/ili prequelovima. Pizdit ćemo i dalje zbog holivudskog recikliranja starih ideja, ali kad ih predvodi čovjek koji je te ideje realizirao prvi – računajte da smo dovoljno uzbuđeni i zaintrigirani.

Prvi na redu je svojevrsni prequel Aliena, nazvan Prometheus, koji se kronološki odvija prije prvog filma, ali nema previše dodirnih točaka što se radnje tiče. Kaže Scott, “Prometheus dijeli DNA Aliena, ali promatrat će vlastitu mitologiju i svemir,” dok u službenom opisu stoji “posada Prometheusa istražuje naprednu civilizaciju vanzemaljske vrste kao dio misije otkrivanja podrijetla ljudske vrste.” Svejedno, neka bude o bilo čemu, samo da bude dobar akcijski SF triler. Sudeći po zadnjem internacionalnom traileru, mogao bi biti. Lijepi kadrovi svemirskih šipova, ogoljelih tuđinskih planeta i eksplodirajuće glave u svemirskom odijelu zbilja su sve što možete tražiti od jednominutnog trailera.

Da film ne bude obično panično skakanje po misterioznom planetu, trebao bi se pobrinuti scenarist Damon Lindelof, čovjek koji je šest godina proveo kao showrunner Losta, one male serijice na koju ste možda potrošili dobar dio života guglajući teorije. Scott je glavnu ulogu, ponovo žensku, namijenio švedskoj glumici iz izvornog filma Muškarci koji mrze žene (Noomi Rapace), a Michael Fassbender trebao bi biti preteča androida Asha i Bishopa iz Aliena i Aliensa. Uz njih, još će se nekoliko poznatih imena zavrtjeti na odjavnoj špici, između ostalih Guy Pearce, Idris Elba i Charlize Theron.

Premijera filma zakazana je za 8. lipnja ove godine.

TAGOVIalien Prometheus ridley scott sf trailer

Komentiraj