Film i TV

Vraća se Vitez tame

Aside Banners

Novi Trailer: The Dark Knight Rises

Dok u našim kinima kreće adaptacija jednog od najiščekivanijih superherojskih filmova u zadnje vrijeme, izašao je trailer za posljednji nastavak možda najbolje superherojske trilogije... ikada.

Piše , Objavljeno

Ova dva filma su prilično različita – dok će Joss Whedon u Avengersima ciljati na klasičnu nerijetko kičasto napadnu adaptaciju, Nolan s Batmanom radi mnogo realističniju i mračniju verziju. Ovisi što vam je draže, nama paše oboje ako će valjati. Osim toga, prvi će biti u 3D-u, a drugi neće.

Tom Hardy
je nabacio 14kg mišića za ulogu Banea, nabildanog, ali inteligentnog terorista, posljednje u nizu prijetlji Gothamu, gradu koji je Batmana na kraju posljednjeg filma potjerao u tamu. Novi trailer reciklira dio već viđenog materijala, ali makar na kapaljku daje kratki pogled na rasturačinu koja nas čeka krajem srpnja.

Hoće li Bane biti dostojan nasljednik fantastičnog Ledgerovog Jokera? To je lik koji je u Schumacherovom filmu Batman & Robin bio pit-bull kojeg je Poison Ivy pustila s lanca, a kao i mnoge stvari u Nolanovoj adaptaciji, umjesto karikature i pretjerivanja, Bane je mnogo više zastrašujuć, inteligentan i uvjerljiv. Nolan bi vjerojatno uspio čak i najblesavije negativce iz Batmanove stripovske povijesti učiniti zastrašujuće genijalnim – kao Calculatora ili Kite Mana.

Osim Hardyjevog Banea, vjerojatno znate da Anne Hathaway glumi Selinu Kyle, odnosno Catwoman – Baneovu “suradnicu.” Vraćaju se Caine, Oldman, Freeman, Neeson i nekolicina ostale ekipe iz prijašnjih filmova, a pridružuje im se Joseph Gordon-Levitt kao mladi gothamski policajac.

Nakon završetka trilogije o Batmanu Nolan se posvećuje drugom kultnom superheroju, Supermanu. Iako neće režirati film nazvan Man of Steel, producent je i radi na scenariju. Redateljsku ulogu ima Zack Snyder, koji već ima iskustva sa stripovskim adaptacijama, filmovima Watchmen i 300.

The Dark Knight Rises u američka kina dolazi 20. srpnja, a domaći Cinestar početak prikazivanja zasad najavljuje za 26. srpnja, pod nazivom Vitez tame:Povratak.

TAGOVIbatman christopher nolan The Dark Knight Rises trailer

Komentiraj