Film i TV

uf uf uf

Aside Banners

Trailer za fantastični ‘Bright’ s Will Smithom i orkovima je dokaz da Netflix zna napraviti blockbuster

Piše , Objavljeno

Nakon druženja sa robotima, zombijima, izvanzemaljcima, superantijunacima, Will Smith će neko vrijeme provesti i s orkovima, a sve zahvaljujući Netflixu.

Will Smith nije superzvijezda kakva je nekoć bio (za sve krivimo Šjamalajananananov After Earth), ali s posljednjih par uloga si je vratio kredibilitet: mrtvozornik/nigerijski imigrant u Concussionu, Deadshot u Suicide Squadu i nešto što još nijesmo vidjeli u Collateral Beautyu. U idućem (Netflixovom) filmu Bright će glumiti policijota uz Joela Edgertona (Exodus, Warrior).

Na scenariju ovog urbanog fantasy filma radi Max Landis (Chronicle, American Ultra), a režiju potpisuje David Ayer koji stoji iza ostvarenja kao što su odlični End of Watch, pristojan Fury i na previše babica raspoređeni Suicide Squad.

Radnja filma će biti smještena u svijet gdje orkovi i vile žive među ljudima. Prošlost, orkovi i buddy policijska drama? Zvuči dovoljno bizarno da bi moglo biti dobro. Pogledajte trailer pa ćemo dalje:

Kad je vijest prvi put izašla, kladili smo se da će Will Smith glumiti čovjeka policajca, a Joela Edgertona uvjerljivog orka. I nismo uopće promašili. Oduševio nas je i teaser trailer od trideset sekundi, ali sada smo postali potpuni vjernici u ovaj projekt. Koliko će nam se vjera isplatiti, vidjet ćemo 22. prosinca.

Ovo je Netflixov zalet u blockbuster teritorij, žele dokazati svijetu da mogu raditi i filmove koji ruše rekorde, a Bright svakako ima potencijal da to napravi. Navodno je Netflix izdvojio 90 milijuna dolara da otkupi prava na ovaj film, čak 30 milijuna više nego za War Machinea, filma s Brad Pittom u ulozi američkog generala u ratu u Afganistanu.

Kako Netflix ima koristi od prikazivanja ovakvih filmova na svojoj platformi? Veliki filmovi koji se ne prikazuju toliko u kinima (jer kina ne žele prikazivati nešto što je “gotovo džabe” dostupno na internetu) bi mogli inicirati val ljudi koji bi se mogli pretplatiti na Netflix. Zasad je funkcioniralo, broj pretplatnika raste redovito.

Tko kaže da Netflix ne valja, grdno se vara.

TAGOVIblockbuster bright Netflix will smith

Komentiraj