Film i TV

all the feels

Aside Banners

Trailer za novi Disneyev film o sloniću Dumbu je heartbreaking, trebamo Paloma paketić

Piše , Objavljeno

Režije za remake filma o sloniću Dumbu uhvatio se ni manje ni više nego Tim Burton, a u filmu je i Danny de Vito.  Stvari su obećavajuće i prije nego smo vidjeli trailer.

Originalni Dumbo je Disneyev četvrti animirani film snimljen 1941 godine. Priča o sloniću Jumbu Jr koji je okrutno nazvan Dumbo poznata je svima. Iako ismijavan radi svojih velikih ušiju, radi njih je sposoban letjeti i ona mu služe kao krila. Dumbov jedini pravi prijatelj je miš Timothy, a njihov odnos je parodija na stereotipnu nepodnošljivost miševa i slonova.

Originalni film traje tek 64 minute te je najkraći Disneyev animirani film tako da će remake sigurno proširiti radnju kako bi osnažio priču, a to možemo primjetiti i u samome traileru.

Colin Farrell glumi Holta Farriera čiji je zadatak briga o malom sloniću s velikim ušima. Vidimo i vlasnika cirkusa Maxa Medici koji je savršena uloga za Danny Devita, umjetnicu Colette Marchant koju glumi lijepa Eva Green i karizmatičnog biznismena V.A. Vandevera kojeg utjelovljuje ni manje ni više nego Michael Keaton. Glumačku postavu ne bi bolje poželjeli ni sami.

Vandever želi preuzeti cirkus koji propada i pretvoriti ga u nešto veliko što znači da će prodati Dumbovu majku. Scena razdvajanja Dumba od mame progonila nas je u djetinjstvu te je samo jedan od brojnih emocionalnih ožiljaka koje je Disney ostavio na nama.

Dumbo će, skupa sa svojom ljudskom obitelji, pokušati vratiti majku natrag, što, naravno neće biti lako. Posebno teško bilo nam je vidjeti slonića u onoj ponižavajućoj klaunskoj šminci. No ovog puta smo odrasli ljudi koji znaju da Disneyevi crtići imaju sretan kraj i sigurno nećemo plakati!

 

Dobro, znamo da ćemo plakati.

U svakom slučaju, sljedeća godina vraćati će nas stalno u djetinjstvo budući da Disney nakon Dumba koji će izaći u ožujku, planira izbaciti i novog Aladina i Kralja lavova. Kako ćemo drugi put preživjeti Mufasinu smrt, evo ne znam, ali se veselimo što će 2019.-ta biti u znaku Disneya!

 

 

TAGOVIDumbo film filmski trailer remake

Komentiraj