Film i TV

Vraća nam se Wolverine

Aside Banners

Hugh Jackman protiv nindži u prvom traileru za The Wolverine

Piše , Objavljeno

Zahuktava se borba među nadolazećim ljetnim blockbusterima, a po običaju, i ove godine će dominirati visokobudžetni SF akcijski filmovi. Jedan od njih je i The Wolverine, čiji je prvi trailer (točnije dva) upravo ugledao svjetlo dana.

wolverine

U stripovskom svijetu Wolverine je relativno mlad junak i član poznatih X-Mena, koji svoju veliku popularnost duguje cool oštricama koje mu se po potrebi izvlače iz šaka, sposobnosti regeneracije, nadljudskoj snazi i najboljim zulufima na svijetu. Ipak, više od čistog vizuala i njegovih super moći, fascinira njegova dvojna priroda i vječna borba između unutarnje zvijeri i vlastite ljudskosti. Zato je i piscima stripova, ali i scenaristima, jedan od najomiljenijih likova, a osim X-Men filmova u kojima je glumio jednog od glavnih junaka, 2009. godine je dobio i svoj vlastiti film, X-Men Origins: Wolverine.

Ovo ljeto, 26. srpnja, u kina dolazi i drugi dio serijala, naslovljen jednostavno The Wolverine, a ulogu opake lasice će reprizirati Hugh Jackman. Iskreno, toliko smo navikli na njega, da više nikoga drugoga ne možemo zamisliti u toj ulozi.

the wolverine

Filmski portali su zadnjih dana bili pod najezdom različitog press materijala vezanog uz ovaj film, ali tek sada su objavljena i dva službena trailera (jedan za domaće, a jedan za međunarodno tržište), što je, za film koji je koštao više od 100 milijuna dolara, prilično riskantan potez (kad se uzme u obzir da je premijera za svega 4 mjeseca). Onaj za međunarodno tržište je čak pola minute duži i mnogo je mračniji, te više orijentiran na samu priču.

Trailer za međunarodno tržište:

Iz njega možemo saznati da Wolverine, točnije Logan, i dalje želi postati samo običan smrtnik, jer je teret superjunaštva jednostavno prevelik. Ta želja će ga odvesti do Japana, gdje se susreće sa starim znancem, kojem je davno prije spasio život. On mu nudi ‘lijek’ za njegove supermoći, ali Logan će ubrzo saznati da bi posljedice izliječenja mogle biti vrlo loše za njega i njegov život. Zato će još jednom morati izvući oštrice i natamburati hrpu negativaca (u ovom slučaju nindži i samuraja), a kako vidimo iz američkog trailera, neće nedostajati nabrijane akcije i dugih, opakih pogleda.

Trailer za američko tržište:

S obzirom na opasnu konkurenciju ovogodišnjih ljetnih blockbustera, teško je očekivati da će se The Wolverine naći na samom vrhu po zaradi, ali kako službeni tagline filma kaže: “Kada je najranjiviji, tada je najopasniji!” Mi ćemo mu sigurno dati priliku.

TAGOVIThe Wolverine X-Men

Komentiraj