Film i TV

daj nam zvijeri!

Aside Banners

Transformeri kao životinje u traileru za Rise of the Beasts, ima li nade za franšizu?

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Možemo glumiti hipstere kojima nije stalo do ničega, ali tamo negdje sredinom „nultih” vijest o filmskoj ekranizaciji Transformera nas je itekako oduševila iako smo kao klinci više voljeli Ninja Kornjače i Power Rangerse od serija koje su nam pokušale izazvati histeriju kojom bismo udavili roditelje da nam kupe igračke povezane sa serijama. Dobili smo zabavan blockbuster i očekivanja su nam nadmašena. Drugi nastavak je bio nešto lošiji, a treći? Ni ne sjećamo se jesmo li ga gledali ili ne. Kasnije ni nismo. Osim Bumblebeeja.

Sada se pojavio trailer za Rise of the Beasts, novi film u franšizi kojim napokon dolazimo do Beast Wars ere. Barem njenih elemenata.

Postoji li šansa da se franšiza o Transformerima osvježi i opet postane relativno dobra?

Ako je suditi prema posljednjem filmu u franšizi, usudimo se reći da nade ima.

Prije par godina bismo rekli da nema šanse, ali onda se dogodio Bumblebee, spin-off u franšizi u kojem je Bumblebee Volkswagenova buba. Samim tim nam je bilo jasno da je ovo „manji film” smješten u svemir Transformera. Iako nas je radnja jako podsjećala na animirani film Iron Giant, prigrlili smo Bumblebeeja. Bio je to zanimljiv izlet u drukčiji oblik filma i transformerske zabave, a nadamo se kako će i ova nova Beast Wars era unijeti raznolikosti u franšizu za koju smo gotovo potpuno izgubili interes nakon prva dva filma.

Zašto nas Rise of the Beasts zanima?

Transformers: Beast Wars je jedna od legendarnih animiranih serija iz devedesetih koja nije bila popularna kod nas, ali ima kultno sljedbeništvo jer je jedna od prvih računalno animiranih televizijskih serija, a i uvela je Transfomere u devedesete. Realno, originalne animirane serije iz osamdesetih su već bile lanjski snijeg za klince devedesetih. Danas Beast Wars možda izgledaju smiješno, ali tada su bili revolucionarni.

Beast Wars logo
Galerija

Izvor: Youtube Screenshot

Radnja je smještena u budućnost u odnosu na radnju ranijih animiranih serija i prati Maximalse i Predaconse, potomke Autobota i Decepticona. Glavna njuška je Optimus Primal — što očito neće biti slučaj u Rise of the Beasts jer vidimo Optimusa Primea već u traileru, živog i zdravog. Koliko robot može biti živ i zdrav.

Ovo je peti nastavak, a film će režirati Steve Caple Jr. koji je odradio dobar posao na drugom nastavku Creeda.

Pogledajte trailer, zanimljivo je vidjeti zvijeri, robote i automobile na jednom mjestu.

Transformeri kao životinje u traileru za Rise of the Beasts, ima li nade za franšizu?