Film i TV

...ipak miš/niš

Aside Banners

TRESLA SE BRDA! Film s brutalnim glumcima predvođen C. Baleom zaronio na kinoblagajnama

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Zaronit ćemo u idućem paragrafu u listu imena uključenih u realizaciju Amsterdama.

Očekuješ vrhunsko ostvarenje kada imaš film koji je režirao ni više ni manje nego David O. Russell, a glumačka postava se sastoji od Christiana Balea, Margot Robbie, Johna Davida Washingtona, Roberta De Niroa, Ramija Maleka, Chrisa Rocka, Anye Taylor Joy, Mikea Myersa, Michaela Shannona, Zoe Saldane, Timothyja Olyphanta i Taylor Swift (ovo je minus?).

Radnja je smještena u tridesete godine dvadesetog stoljeća, a troje prijatelja su svjedoci ubojstva, postanu osumnjičeni te su spremni otkriti jednu od najvećih spletki u američkoj povijesti.

Produkcija je vrhunska, setovi izgledaju kvalitetno, ali problem leži tamo gdje i mnogi drugi obećavajući filmovi zapnu – u priči. Priča se vuče, a i ovo nije tip filma zbog kojeg će čitave obitelji stajati u redu.

Nije ni čudno što je film zaradio svega 10 milijuna dolara u premijernom vikendu prikazivanja – i to ne na sjevernoameričkim blagajnama kako inače ističemo već u cijelom svijetu. U SAD-u se uspio dokopati tek trećeg mjesta na ljestvici najunosnijih filmova proteklog vikenda. Sigurno nije pomogla ni ocjena od svega 33 posto na Rotten Tomatoesu. Tko kaže da ocjene nisu važne – laže.

Budžet za film je iznosio 80 milijuna, a sasvim je očito kako će Russell i ekipa teško vratiti uloženo.

Na prvom mjestu se zadržao i prošlotjedni broj jedan – horor Smile koji je u premijernom vikendu zaradio 22.6 milijuna dolara na sjevernoameričkom tržištu, a proteklog vikenda je zaradio dodatnih 17.6 milijuna dolara – što je vrhunski rezultat i malen pad za drugi vikend prikazivanja.

Na drugom mjestu se našao animirani film Lyle, Lyle, Crocodile sa zaradom od 11.5 milijuna dolara.

TAGOVIbox office christian bale film film 2022 filmska zarada vikend kino report zarada