Film i TV

pripremite očnjake

Aside Banners

True Blood – šesta sezona stiže

Piše , Objavljeno

Šesta sezona serije True Blood na ekrane dolazi za nešto više od dva mjeseca, točnije 16.6. kada će publika saznati što se dogodilo s Billom – novim ultimativnim zubatim luđakom koji je u petici bio ufuran u vampirske kultove. Trailer je izašao, dakako, bez puno smisla i uvida u radnju.

Nakon pet sezona autor serije Allan Ball (redatelj Vrtloga života) odlučio je definitivno pozdraviti ekipu iz Bon Tempsa, a najprije ga je zamijenio Mark Hudis (scenarist i producent Ludih sedamdesetih), da bi i on dobio nogu prije nego li se i pojavio na setu punom crvene melase. Njega je smijenio raniji producent serije Brian Buckner, što nije previše utjecalo na snimanje i razvoj serije koja će u novoj sezoni morati objasniti tko je Warlow, zašto je Bill postao razdraženi vampirski bog (ovo zvuči tako krivo) i kako će se razviti lezbo-mansa između histeričnih luđakinja Pam i Tare.

S novom produkcijom i režijom dolazi i paket novih (nepoznatih) lica, među kojima su Luke Grimes (američka verzija Roberta Pattinsona) u ulozi Wesa – vampira-rockera koji je u onih istih ludih sedamsesetih počeo brijati na vratne žile. Na setu ga zovu Jimom Morrisonom vampira… Bumo vidli.

Karolina Wydra

Lijepa nova vampirica Karolina Wydra

Nova teta u seriji je Karolina Wydra, poznatija kao Dominika Petrova iz Housea gdje ju je vječni cinik oženio samo kako bi dobila zelenu kartu za Amerikanistan i živjela sretno do kraja života u sustavu ‘plati pa živi’. Prefina Poljakinja bit će nova vampiruša-domina zubate vagine, ako nas pitate, trebala bi preobratiti riđu-božicu Jessicu i povesti podići priču na novu razinu – uspostava vampirskog matrijarhata s hc obredima inicijacije.

Dakako, ni ova sezona ne može proći bez (ne pretjerano smislenih) hipi-vila i njihovih karnivalesnkih rituala gdje će kolo ovoga puta voditi Ben, a on je novi mužjak koji će iscijediti stare sokove Sookie Stackhouse dok budu zajedno rješavali misterij ubojstva njezinih i Jasonovih roditelja.
Arlissa Howarda možda ćete znati iz Kubrickovog kultnog Full Metal Jacket ili nešto recentnije iz Moneyballa. Howard će postati guverner Louisianne Truman Burrell, s razvijenim osjećajem za ispucavanje kolca u one koji su izašli iz lijesa prije pet godina. Burrell je čovjek obiteljskih vrijednosti kojemu je jedini cilj zaštititi mladu kćer Willu (Amelia Rose Blaire) koja, neš ti vraga, pada na vampire.
Na kraju, tu je i Jurnee Smollet – em nepoznata ona, em nepoznata funkcija u seriji. Možda će glumiti mrtvu Jennifer Hudson?

Šesta sezona bit će kraća za dvije epizode od svog uobičajenog epskog formata od njih dvanaest, a zato je zaslužan Bill jer je u pravom životu napumpao Sookie (Anna Paquin) i to dvostruko.

TAGOVIserija trailer True Blood

Komentiraj