Film i TV

samo za idesh!

Aside Banners

TV preporuke Njezinog Veličanstva, kraljice Engleske

Piše , Objavljeno

Samo za Idesh, Kraljica Elizabeta, ona druga, prekinula je medijsku šutnju, i preporučila nekoliko novih TV serija iz svih kutova njezina kraljevstva

Činjenica je da britanski humor izaziva ovisnost, a domaće TV postaje odavno su prestale sa zadovoljavajućom dostavom serijskog materijala. To je šteta za televiziju, jer se trenutno nudi mnogo toga gledljivog, ali alternativa postoji u obliku raznih streaming sajtova.
Provjerite koje serije i sketch-showove iz Ujedinjenog kraljevstva i bivših kolonija jednostavno morate pogledati.

Peep Show

David Mitchell i Robert Webb su komičarski duo s mnogo, mnogo odličnih projekata, koji variraju od zajedničkih sketch-showova do solo izleta u tematske emisije i kvizove, ali najbolje što su ikad napravili jest serija Peep Show.

Nimalo nalik tipičnom sictomu, Peep Show prati avanture dvojice cimera, a to su Mark (Mitchell) i Jez (Webb). Potpuno su suprotnih karaktera: Mark radi kao kreditni menadžer, užasno uredan i paranoičan, a Jez je jebivjetar koji pokušava uspjeti kao glazbenik, iako ima više talenta za konzumaciju opijata nego za glazbu. Ono što je jedinstveno kod ove serije jest perspektiva; velika većina scena predstavlja ono što vide Mark i Jez, uz pratnju njihovog unutarnjeg monologa.
Radnja je apsurdna, humor je britanski uvrnut i crn, glumačka postava odlična, a kad se sve to spoji, dobijete jednu od najboljih humorističnih serija… ikad!

Danger 5

Danger 5Australci znaju pogoditi dobitnu formulu. Dokaz za to je Danger 5, špijunska parodija smještena u Drugi svjetski rat, samo što svijet izgleda kao da su groovy šezdesete.

Danger 5 je ekipa sastavljena od tri špijuna i dvije špijunke, pod vodstvom Pukovnika Chestbridgea, prepoznatljivog po činjenici da nema ljudsku, nego glavu orla. Njihova misija je jednostavna: ubiti Hitlera. Svi puše, loču, a ruska agentica Elsa (koju glumi emigrantica Nataša Ristić) također stigne i općiti sa svima.
Specijalni efekti? Besprijekorni. Sve same makete, stop-animacija i lutke. Ova serija je definicija vrhunske parodije, nešto što fanovi Golog pištolja ili Austina Powersa moraju provjeriti.

Lee Nelson’s Well Good Show

Lee Nelson's Well Good ShowAko vam nedostaje Ali G, provjerite gospodina pod imenom Lee Nelson. Riječ je zapravo o britanskom komičaru Simonu Brodkinu, a Lee Nelson je lik kojeg najčešće tumači – on je tipični ‘chav‘, nižeg staleža, ulično obrazovan, pun anegdota i ekstremnih šala.

Well Good Show kombinira Nelsonovu interakciju s publikom u studiju, improvizirani humor, stand-up, i skečeve. Ovakve emisije nam pokazuju koliko je bitna sloboda govora i izražavanja u Velikoj Britaniji, jer ovdje vulgarnost ide u neke rijetko dotaknute sfere maštovitosti i ludila. Ali da, jednostavno objašnjenje jest da je ovo odlična emisija ako ste se zaželjeli Ali G-a u najboljem izdanju, jer Lee Nelson ide par koraka dalje.
Ima dvije sezone i svega petnaest epizoda, prokopajte YouTubeom i Internetima općenito kako biste pohvatali sve.

Frankie Boyle’s Tramadol Nights

Frankie Boyle's Tramadol NightsFrankie Boyle škotski je komičar poznat po ciničnom, pesimističnom, uvredljivom komičarskom stilu. Njegova emisija Tramadol Nights doživjela je svega četiri epizode, prije svega zato što je Boyle veoma politički nekorektan i rado se izruguje ozbiljnim temama, a toliko voli vulgarne šale da bi njegov slučaj jamačno istraživao Freud, da je još živ.

Emisija je kombinacija Boyleovog stand-upa, gdje se često spominju fekalije, anus i seksualne bolesnoće, skečevi, i Boyleovo komuniciranje s publikom, koje graniči sa verbalnim maltretiranjem.
Tramadol Nights vrijedi pogledati, prije svega zbog tih skečeva, a većinu stand-up materijala ipak možete lakše provjeriti u Boyleovim solo nastupima, što je također za preporuku.

Cuckoo

CuckooCuckoo je svježa serija koju producira BBC3, i prva sezona je tek nedavno počela s emitiranjem. Radnja prati tipičnu ‘2.4 djeteta’ englesku obitelj: roditelji, starija kćer, mlađi sin. Glavni lik je glava obitelji, Ken, kojeg tumači komičar Greg Davies, te njegova supruga Lorna, koju tumači Helen Baxendale, a nju znate kao Rossovu englesku zaručnicu iz Prijatelja.

Kad se njihova kćer Rachel vrati doma nakon pauziranja faksa i putovanja svijetom, sa sobom dovede supruga, spiritualnog ninju zvanog Cuckoo – a to je Andy Samberg iz Lonely Islanda. Cuckoo je new age uživljenik, ali mnogo je više seronja nego opušteni hipik, dok je Ken živčani otac čiji pokušaju opuštenog života bez komplikacija rezultiraju upravo mnogim komplikacijama.
Malo već spomenuta serija ‘2.4 djeteta‘, malo Falty Towers, Cuckoo je u prvih par epizoda dao dovoljno razloga za kontinuirano gledanje.

Noel Fielding’s Luxury Comedy

Noel Fielding's Luxury ComedyLuxury Comedy, Ooh Yeah‘ je melodija koja vam neće izlaziti danima iz glave, ukoliko se zakačite na ovaj sketch-showov, a pod uvjetom da vam odgovara ovakav tip humora.

Fieldinga znate iz Mighty Boosha, a ako znate njegove stand up nastupe i pojavljivanja u kvizovima, onda znate da je riječ o najsretnijem gotičaru na svijetu, čovjeku koji spaja teatar apsurda, Muppete i Tima Burtona.
Luxury Comedy je koncipran kao dječji show, ali izrazito psihodeličan, s glavnim likovima Noelom, njegovim sivim butlerom mravojedom Smoothom, manekenkon Dolly, te njegovim osobnim čistačem, Andyjem Warholom. Ovo je za fanove Wonder Showzena, dokumentaraca o LSD-u, Mighty Boosha i Monty Pythona.

To je sve TV produkcija, a što ima gledljivo na Internetima?

Henchpeople

HenchpeopleHenchpeople je kanadska web serija o ljudima koji rade kao plaćenici u službama super-zlikovaca. Ne misli se tu na plaćene ubojice, već na uniformirane radilice, članove privatnih vojski, koje junaci serijski eliminiraju na putu do glavnog negativca.

Radnja prati manju grupu takvih radilica, koji su se zaposlili u organizaciji M.A.L.I.C.E. zato što nisu mogli naći bolji posao, ili su tu upali slučajno. Jedna sezona od sedam epizoda, epizode traju deset minuta, a tu su još bonus materijal i skečevi. Pronađeno među hrpom drugih web serija na WebSeriesChannel, jer se isticala kvalitetom humora.

TAGOVIbritanski humor serije sitcom tv serija

Komentiraj