Film i TV

Aside Banners

U budućnosti ćemo umjesto kino-ulaznica plaćati čitav niz streaming usluga? Stiže i Paramount+

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Paramount je izbacio vijesti o svojoj novoj streaming usluzi. Zapravo je to stara usluga, ali s novim imenom, novim opcijama i najavama novog sadržaja!

Svi su se prikačili na trend streaminga, a streaming ratovi se zahuktavaju. Paramount+ će biti ime ovog novog igrača na tržištu. Već smo se šalili s tim nazivom jer sada velik broj studija ponosno nosi taj “plusić” pored svog imena iako samo demonstriraju manjak kreativnosti – u poslu koji zamišljamo kao kreativan. Paramount+ je zapravo kozmetički dotjerani CBS All Access, a u ponudi će biti sve što Viacom i CBS posjeduju, a tu su još BET, Comedy Central, MTV, Nickelodeon i Paramount Pictures.

Što će Paramount+ predstaviti, a da drugi studiji nemaju?

Paramount+ stiže 4. ožujka. Početna cijena će biti 4.99 dolara što je zasad najniža cijena mežu konkurencijom, ali… Naravno da postoji i “ali”. 4.99 će biti s oglasima, bez oglasa će mjesečna pretplata biti 9.99.

A ono najvažnije – što nas čeka od sadržaja?

Ovo “nas” uzmite uvjetno, vjerojatno ćemo tome moći pristupiti samo uz pomoć neke kvalitetne VPN usluge pomoću koje ćemo glumiti da smo Amerikanci. Bar u početku.

Imat će preko 30 tisuća sati već postojećeg sadržaja sa svih uključenih televizijskih mreža, a najavljuju i 36 novih originalnih serija za 2021. godinu.

Isprsili su se i ponudom broja filmova – bit će dostupno oko 2500 filmova, što je gotovo dvostruko veće od HBO Maxa koji zasad ima 1300 filmova u bazi.

Bit će starih epizoda svega i svačega – od Spužvaboba i Dore istraživačice pa do novog sadržaja koji se vrti oko Criminal Mindsa i Kuma. Nickelodeon će nam dati puno novog Avatar sadržaja, ali onog Last Airbendera, ne onog od Jamesa Camerona.

Kažu da stižu i Beavis i Butthead. Koliko su oni relevantni za današnje generacije? Saznat ćemo. Nas više lože Rugratsi. Čak smatramo da je ovaj neki pokušaj dodavanja treće dimenzije dobro prošao.

Dobit ćemo i revival Frasiera, jedne od najpodcjenjenijih serija kada se raspravlja o najboljim sitcomima svih vremena.

Stižu i serije prema Paramountovim dosadašnjim filmskim uspješnicama The Italian Job, Flashdance i Fatalna privlačnost.

Dobit ćemo nastavak Paranormal Activityja, a i nastavak Pet Semataryja prema horor-uspješnici Stephena Kinga će nam pokušati slediti krv u žilama.

Zapravo smo najnabrijaniji na serijsku adaptaciju gaming hita Halo.

I Paramount+ se hvali brzom tranzicijom s kino platna na manje ekrane

Mission: Impossible 7 i A Quiet Place Part II će doživjeti streaming premijeru svega 45 dana nakon što budu u kinima. Filmska industrija se mijenja dolaskom streaming servisa, a ni pandemija nije baš pomogla njezinom dosadašnjem status quou. (Usprkos ovakvim opcijama mi ova dva filma pogotovo želimo gledati u kinima. Čistim i sigurnim kinima naravno.)

.

Paramount nije jedini koji se igra tradicionalnim modelom distribucije filmova.

Universal ima deal s AMC-om da njihove filmove možete gledati digitalno samo 17 dana nakon premijere u kinu. O Warner Bros. filmovima smo već pisali – svi njihovi filmovi iz 2021. godine će biti isti dan prikazani u kinima i na HBO Maxu. A Netflix? Za njih već znate dobro kako funkcioniraju. Obećali su nam jednom tjedno barem baciti neki filmski hit – iako to zasad ne primjećujemo.

Nekoć smo kupovali kino ulaznice i gužvali se ispred kina za velike releaseove, a sada se čini da ćemo morati imati VPN i sve moguće streaming servise kako bismo gledali sve što nas zanima.

Kakvo vrijeme za biti živ!

TAGOVIparamount streaming ratovi