Film i TV

ho-ror

Aside Banners

Udahnuli novi život u Sherlocka, a sad rade seriju o Draculi za Netflix

Piše , Objavljeno

Plemić iz Transilvanije je već na stotine puta ekraniziran, a taj gotovo stoljetni trend neće stati. Dobili smo obavijest kako su se Dracule dočepali tvorci BBC-evog fantastičnog Sherlocka s Benedictom Cumberbatchom i Martinom Freemanom pa se pomalo i veselimo mračnom grofu iz Rumunjske koji potpuno drukčije tumači koktel Bloody Mary.

Mark Gatiss i Steven Moffat su toliko napumpali Sherlocka da smo ga čak i mi i naši roditelji gledali. Ne svi zajedno, to bi bilo creepy, ali bilo koja serija koju gledaju i djeca (u kasnim dvadesetima doduše) i roditelji je jedno kvalitetno djelo – dovoljno pristupačno za starije, a i nedovoljno razvodnjeno da ga i mi klinci možemo gledati.

Bram Stokerova kreacija će oživjeti (iako on nikad nije umro!) u suradnji s Netflixom.

Rekoš nam ovo…

BBC i Netflix će zaroniti svoje očnjake u Draculu, veliku serijsku adaptaciju klasične vampirske priče. BBC je naručio tri devedesetominutne epizode, a Netflix će prenijeti seriju na većini tržišta izvan Ujedinjnog Kraljevstva. Drakula označava još jednu suradnju između Moffata i Gatissa nakon epizoda Sherlocka. Radnja je postavljena u 1897. godinu, a serija se vrti oko krvožednog grofa iz Transilvanije koji odluči posjetiti viktorijanski London.

Joj, joj, trljamo ruke. Nadamo se da će negdje putem sresti i Jacka Trbosjeka. Možda se i udruže. Wowowow! Možda Dracula ZAPRAVO JE Jack Trbosjek.

Još se ne zna tko će glumiti naslovnu ulogu, ne bismo imali ništa protiv da to bude Benedict Cumberbatch, ali voljeli bismo nekog novog u ovom poslu. Da ne dobijemo dojam da opet gledamo Sherlocka kako se igra maškara.

Screenshot_7

TAGOVIbbc čudovišta Dracula drakula Netflix serije sherlock steven moffat

Komentiraj