Film i TV

lol

Aside Banners

Uloge koje bi rado zaboravili – i mi i glumci koji su ih prihvatili

Piše , Objavljeno

Neki su svoje najgore role odradili na početku karijere, kada je realno teško birati, a još teže ispravno procijeniti. Drugi su pogriješili kasnije, već kao etablirani glumci, polakomivši se možda za kakvim većim honorarom, slatkorječivošću studija ili redatelja koji je baš htio njih, ali nije imao pojma što hoće od filma. Čudni su putevi glumački koji vode do loših uloga od kojih se kasnije sramite, ali svima s ove liste zajedničko je da im se dogodilo upravo to. Iako respektabilna holivudska imena, barem tu jednu ulogu definitivno bi rado izbrisali i više je se nikad ne prisjetili. Nažalost, mi ih se sjećamo. Izdvojili smo ih nekolicinu, ali neke klasike smo sigurno i nezasluženo zaboravili. Javi nam koje.

Robert Downey Jr. – ‘The Singing Detective’ (2003)

Očajan britanski film redatelja Keitha Gordona uspio je okupiti postavu koja se sastojala od RDJ-a, Mela Gibsona, Katie Holmes, Adriena Brodyja i Robin Wright Penn, a gledateljima je ponudila 110 minuta glazbeno-kriminalističke patnje, koju možda i nikad neće zaboraviti. Ne u dobrom smislu. Potpuni fijasko filma najbolje se vidio na kino blagajnama, na kojima je uprihodio punih 330 tisuća dolara i žestoko podbacio. Inače, vaš omiljeni superjunak ovdje glumi tipa s kožnom bolesti, koji leži u krevetu, a u njegovoj paranoičnoj glavi priviđaju mu se razne stvari. Teški pass od nas.

Robert De Niro – Dirty Grandpa (2016)

Dobri stari Bob pred kraj karijere dozvolio si je nekoliko uloga koje gotovo da graniče s ludilom. Je li De Niro otišao na kvasinu ili ga jednostavno nije briga? Zna li nešto što mi ne znamo? Sprema li pod madrac milijune za život nakon smrti? Teško je reći, ali među nekoliko kriminalnih i zaista ponižavajućih uloga za glumca tog renomea, izdvaja se posebno film Dirty Grandpa sa Zacom Efronom, u kojem De Niro glumi… well… perverznog djedicu.

Whoopi Goldberg – Theodore Rex (1995)

Što tek reći za sljedeći film. Goldberg ne samo da se usosila ovim castom nego je od filma htjela pobjeći glavom bez obzira jednom kad je vidjela u što se pretvara. Ipak, ugovor je svetinja, a penali milijunski pa je nekolicina onih najluđih imala priliku gledati Whoopi kako s tipom u kostimu dinosaura istražuje tko je kriv za njihov nestanak s planete. Naravno, istog će privesti licu pravde. Bolno.

Halle Barry – Catwoman (2004)

U njezinom slučaju situacija je ipak posebna jer joj je sramotna uloga u jednom od najgorih filmova svih vremena ujedno i najpoznatija u karijeri. Breme je to kojeg se nije lako riješiti, no slava je valjda barem djelomično sanirala duševnu bol za, kako je sama rekla, potpuno smeće od filma koje su joj uvalili.

Jamie Foxx – Booty Call (1997)

Ako vam kažemo da je jedino što se u ovoj priglupoj romantičnoj komediji događa to da mladi Foxx 80 minuta traži kondome vjerojatno nam nećete vjerovati. A trebali biste. Hrvatski prijevod naslova je bio fantastičan kao i sam film. Zov puti.

Emma Stone – Ghosts of Girlfriends Past (2009)

Kužimo, svi moraju negdje početi, a Emma je doslovno počela kao duh bivše srednjoškolske cure Matthewa McConaugheyja.

Michael Caine – Jaws: The Revenge (1987)

Prekaljeni glumački veteran prije nešto više od 30 godina upecao se na Ralje, ali ne Spielbergove nego jedan od očajnih nastavaka franšize. Naravno da nije ni slutio da će njegovo ime biti u jednom od najlošije ocijenjenih filmova svih vremena.

Ryan Reynolds – Green Lantern (2011)

Deadpool se nije štedio nakon fijaska s ranijim superjunačkim likom, a od Reynoldsa nismo ni očekivali ništa manje od sprdanja na račun vlastite uloge.

TAGOVIfilm pb