Film i TV

koljač demona

Aside Banners

Usprkos pandemiji, Demon Slayer razvalio na japanskim kino-blagajnama

Piše , Objavljeno

Demon Slayer The Movie: Mugen Train je prvi film u anime franšizi Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba. Ako ti nije jasno – ista stvar se dogodila kad su Pokemoni bili najpopularnija stvar na svijetu pa je uz seriju izašao i Pokemon The Movie.

Demon Slayer The Movie je doživio premijeru u petak i već je porušio rekorde u Zemlji izlazećeg sunca. Zaradio je najviše novca za bilo koji japanski film u povijesti te zemlje – preko 30 milijuna dolara.

Karte su planule, dovoljno je reći da je i Frozen 2 u Japanu završio sa samo 18.2 milijuna dolara u prvom vikendu prikazivanja.

IMAX verzija filma (najveće platno ikad, ako niste, probajte s nekim dobrim filmom) je srušila i dosadašnji rekord te je sa zaradom od 238 milijuna japanskih yena svrgnula Star Wars: The Rise of Skywalker s trona. Neka kina puštaju film čak 40 puta na dan.

Japanska vlada je sredinom rujna popustila epidemiološke zaštitne mjere u kinima pa je moguće da dio uspjeha filma dolazi i zbog gladi japanskog naroda za novim filmovima.

Čini se da ćemo morati gledati Demon Slayera jer kod nas nema ništa novog.

Ako pak želiš početi s nekakvim anime naslovima – baci oko na ovaj članak gdje te uvodimo u taj čarobni svijet —> “Ja ti ne gledam te japanske crtiće”…

TAGOVIanime demon slayer