Film i TV

Aside Banners

Uzrok mnogih nepoloženih ispita dobiva svoju televizijsku adaptaciju – Netflix izbacuje Dota 2 seriju

Piše , Objavljeno

Gdje si bio 2010-ih? Tada je Defense of the Ancients, jedan popularan mod World of Warcrafta potpuno okupirao našu pažnju.

To je ujedno bio i naš prvi susret sa žanrom igara koji je danas jedan od najuspješnijih – Multiplayer Online Battle Arena, skraćeno MOBA.

Bio je to jedan od razloga zašto smo si u studentskom domu uskraćivali sate spavanja (uz Call of Duty).

Kada je izašao drugi dio, kreativno nazvan Dota 2 – tada su mnogi “docimeri” i kolege s faksa odustali od studija jer profesionalna gaming karijera nije bila tada stvarnost, ali i pretjerano igranje nije išlo ruku pod ruku s medicinom i pravom.

Uz svu tu nostalgiju vam zapravo želimo reći kako je Netflix najavio svoju novu originalnu animiranu seriju od osam epizoda koja će se zvati Dota: Dragon’s Blood te izlazi 25 ožujka.

O priči ne znamo previše, osim da će pratiti jednog viteza koji želi “obrisati zlo s lica Zemlje”, a u procesu će se susresti sa zmajem i jednom princezom te će “upasti” u nevolje ogromnih razmjera. Originalno.

Zanimljiva činjenica je iza projekta Ashley Edward Miller koja radila na projektima kao što su X-Men: First Class, Thor i Terminator: The Sarah Connor Chronicles. Sve epizode je animirao Studio MIR koji je poznat po svom radu na The Legend of Korra. E i da, Valve je uložio novce u ovo.

Vani je i trailer.

.

TAGOVIDOTA 2 Gaming Netflix streaming servisi