Film i TV

Mali zeleni stižu

Aside Banners

Vanzemaljska invazija na naša kina počinje!

Ove godine vanzemaljci dolaze! Hoće li mali zeleni, sivi ili kakvi već napokon zavladati trećim kamenčićem od sunca, to ne znamo, ali da su navalili u kina, u to smo sigurni.

Piše , Objavljeno

U sljedeća tri, četiri mjeseca u kinima će se prikazati čak šest filmova o vanzemaljcima koji, s dobrim ili lošim namjerama navraćaju na našu majčicu Zemlju. Od srednje budžetnih filmića poput Skylinea, preko pretencioznih komercijalnih megahitova poput Cowboys & Aliens, do (potencijalno) odličnih filmova u kojima svoje prste imaju Britanci:Paul i Attack the Block. Ove se godine nećemo moći obraniti od vanzemaljske invazije!

Invazija svijeta:Bitka Los Angeles (Battle:Los Angeles)

Invazija svijeta:Bitka Los Angeles, kojeg ćemo nadalje zvati ISBLA, nezakonito je dijete Cloverfielda (snimanje iz ruke) i Dana nezavisnosti (invazija vanzemaljaca loših namjera) u kojem skupina marinaca brani ulice LA-ja od moćnih i nimalo prijateljski raspoloženih aliena koji su na Zemlju došli kako bi istrijebili ljudsku populaciju i pokupili svu vodu.

Film bere prilično mlake kritike, ali s obzirom na zaplet i trailere, tko god odlazi u kino gledati ISBLA i očekuje vrhunsku filmsku umjetnost može ostat doma i uz čaj, Domaćice i reprize Lica nacije. Uostalom, film je u kinima, pa provjerite kako američanski marinci rokaju E.T.-ja.

Invazija svijeta:Bitka Los Angeles trailer

Kauboji i izvanzemaljci (Cowboy & Aliens)

Protiv međugalaktičke invazije bore se momci s mamuzama i revolverima. Naravno, čak i 1873. godine svaki vanzemaljac koji drži do sebe krenuo je osvojiti američko tlo.

Uz ekipu koju ima, ovaj film definitivno pretendira na titulu Sci-Fi megahita godine. Jon Favreau, redatelj oba Iron Mana, Roberto Orci i Alex Kurtzman, scenaristički duo koji stoji iza Fringea, Transformersa, Star Treka i drugih brojnih TV i kino hitova, te hollywoodske zvijezde poput Harrisona Forda, Daniela Craiga i Olivije Wilde, ako ništa drugo, obećavaju vrhunsku filmsku zabavu.

Kauboji i izvanzemaljci trailer

Paul

Dva Sci-Fi geeka u ‘hodočašću putovima NLO-a’ susreću vanzemaljca Paula, malog sivog koji je već 60 godina zatočen u tajnoj bazi američke vojske. Odlučuju mu pomoći u bijegu i dok ih ganjaju federalni agenti i otac djevojke koju slučajno otimaju, pomažu Paulu da se vrati svojem matičnom brodu.

Simon Pegg i Nick Frost, dečki koji su zakuhali Hot Fuzz i Shaun of the Dead, sada se vraćaju s Sci-Fi komedijom Paul. Pridružuje im se Seth Rogen, koji svoja prljava usta posuđuje animiranom alienu, i redatelj Greg Mottola koji je uskočio umjesto Edgara Wrighta koji je bio zauzet snimanjem Scotta Pilgrima. Od Paula očekujemo ludu zabavu!

Paul trailer

Ja sam broj četiri (I Am Number Four)

John Smith je 15-godišnji vanzemaljac s planeta Lorien, a na Zemlji se krije od Mogadoriana, također vanzemaljske ekipe koja ganja Johna i njemu slične mlade vanzemaljce sa posebnim, ne potrebama, nego moćima.

Nema sumnje da svjedočimo nastajanju nove Sumrak sage u kojoj će umjesto treptajućeg vampira i neodlučne tinejdžerke, glavnu rolu odigrati treptajući vanzemaljac i neodlučna tinejdžerka. Veliko osvježenje za sve tinejdžere kojima su nedostajali filmovi s klišeiziranim zapletom koji će ih pretvoriti u pomahnitalu hordu fanova.

Ja sam broj četiri trailer

Skyline

Nakon tuluma u nekoj njakfi gajbi u Los Angelesu, ekipu bude misteriozna snažna svijetla. Oni koji se zagledaju u svjetlost koja se spušta s neba padaju u nekakav trans, a alienski Scotty ih ‘beama‘ ravno u vanzemaljski brod. Mala ekipica u stanu pokušava izbjeći svjetlosne zrake i krakate vanzemaljske spodobe koje ih žele na svojem brodu.

Pojavljivanje ovog filma na reportoaru domaćeg kino distributera (stiže u svibnju) nemalo nas je iznenadilo jer bili smo uvjereni u njegovu ‘straight to DVD’ sudbinu, posebice u svjetlu činjenice da je kino premijeru na američkom tlu imao krajem prošle godine.
Film se uvelike oslanja na uspjeh filma Districta 9, ali nema niti priču niti glumačku ekipu, ono, nema ama bašništa što bi mu pomoglo da se nađe u istom košu s uzorom. Nije nešto zbog čega bi se isplatilo ići u kino.

Skyline trailer

Attack the Block

Kada na London počnu padati meteori, a iz njih izlaze spodobe kojima ‘dug i berićetan‘ život Zemljana nije ni na kraj pameti, dečki iz kvarta odluče napraviti nešto po pitanju invazije na njihov teritorij.

Moramo priznati, priča nije originalna, ali s obzirom na lokaciju i ekipu maloljetnih cockney delikvenata koji palicama kreću u obračun s intergalaktičkom invazijom, upravo od ovog naslova najviše očekujemo.
Naravno, tome pomaže činjenica da iza filma stoje producenti ranije spomenutih Shaun of the Dead i Hot Fuzz u kojima se kao glumac pojavljuje i redatelj ovog filma Joe Cornish, te to da glavnu ulogu igra, također ranije spomenuti, Nick Frost i čitav niz autentičnih likova iz londonskog predgrađa.

Attack the Block trailer

TAGOVIAlex Kurtzman alien Axe svemir film Roberto Orci Sci-Fi sf vanzemaljci

Komentiraj