Film i TV

snoozefest

Aside Banners

Već smo kolektivno zaboravili na ove preskupe promašaje od filmova

Piše , Objavljeno

Grozne filmove zapamtiš. Toliko su loši da ti bar okvirna radnja i njihov naslov ostane u glavi. Možda i pokoji citat. No postoji još jedna kategorija filmova o kojoj se iznimno rijetko priča. Razlog je vrlo jednostavan. Ovi filmovi su tolika vanilija da su postali dio kolektivnog zaborava.

Nekoliko puta nam se u kinu dogodilo da čim film završi, zaboravimo što smo uopće gledali. I ne, to nije zato što nam je u kinu toplo i udobno pa zaspemo na sat vremena dok traju filmovi. Ovi filmovi su posebni u svojoj neposebnosti.

Valerian and the City of a Thousand Planets

A ono… Luc Besson je taj lik. Rijetko kojeg njegovog filma se sjećamo, ali živi na već nekoj slavi, uspio je potrošiti 200 milijuna dolara na ekranizaciju stripa o Valerianu, ali nije baš prošlo. 200 milijuna dolara za film s drvenom Carom Delevingne i ostalim Grootovim rođacima nije baš neka fora za ulagače i fanove, a mislilo se da je ovo početak franšize. Meh

valerian

Need for Speed

Da, i to je izašlo. Aaron Paul glumi. Nije imao star power da ovo bude dobar i pretjerano gledan film.

NEED FOR SPEED

Transcendence

Wally Pfister je radio s Nolanom jako dugo, jedan je od vrhunskih kinematografa suvremenog filmskog stvaralaštva, ali je jednog dana došao na odličnu ideju da želi i on biti redatelj. Prvi pokušaj, dosadan promašaj i ne znamo je li išta više ikad režirao. Ovaj nezanimljivi film je samo jedan u nizu razočaranja u karijeri Johnnyja Deppa, a htio je biti inteligentan sci-fi film. I mi smo htjeli da to bude. Nije bio.

Transcendence

The Great Wall

Kad se počelo pričati o ovom filmu, očekivali smo vrhunski film. Ipak je redatelj Zhang Yimou, zaslužan za Heroja i Kuću letećih bodeža. I glumi Matt Damon. Što može proći po krivu? Sve. Hollywood je htio osvojiti kinesko tržište podilaženjem kineskoj publici. Još ideja da je Kineski zid sagrađen kako bi držao čudovišta podalje izvan carstva? Ne možeš reći da ne zvuči savršeno. I nije bilo. Samo je meh.

great wall

Jack the Giant Slayer

Alice in Wonderland je dobro prošla pa je Hollywood htio natrpati bisage novcem od nešto mračnijih reboota popularnih bajki. Evo tu je bio i ovaj film. Jesmo li ga gledali? Nemamo pojma.

Jack the Giant Slayer 3D

The Huntsman: Winter’s War

Nepotreban nastavak iznenađujućeg hita Snow White and the Huntsman. Fora nam je Chris Hemsworth, ali ovog filma se gotovo nikad ne bismo sjetili kada bismo mislili o njegovoj karijeri. Samo eto, iskopali smo ga sad na nekoj listi promašaja od filmova i sjetili smo se da smo ga zaboravili.

huntsman

The Legend of Tarzan

Weissmuller je jedini Tarzan. Disneyjev ako postanemo nostalgični za djetinjstvom i predvidljivim soundtrackom Phila Collinsa. I možda Casper van Dien ako smo raspoloženi za trash. Očekivali smo od ovog Tarzana puno. I dobili smo okej film, a na žalost studija i svih upletenih u stvaranje ovog filma, to uopće nije dovoljno.

tarzan 1

Battleship

Skoro svaki film u kojem je Rihanna bi bio instant zaboravljen da nema nje. Na listi je već Valerian, a svakako vrijedi spomenuti i all-female Ocean’s 8 na koji smo zakunjali nebrojeno puta. No nijedan film nije ni blizu Battleshipu. Filmu napravljenom prema društvenoj igri potapanja brodova. Let that sink in.

98140-battleship

I Taylor Kitsch si je već odmogao s uplitanjem u Johna Cartera, ali si je zacementirao karijeru s ovim filmom. Battleship i John Carter su izašli iste godine. Čini se da su ga nakon ovog prestali gurati među mlade nade Hollywooda za A-listu glumaca.

TAGOVIfilm Filmovi lista filmova