Film i TV

venom

Aside Banners

Venom porušio rekorde na kinoblagajnama – iako kritičari mrze film

Piše , Objavljeno

Sonyeva kreatura nazvana Venom je proteklog vikenda rasturila na box officeu. Film je zasjeo na prvo mjesto. I to u stilu. 80 milijuna dolara u premijernom vikendu, ovo je uvjerljiv rekord za listopad. Prošli prvak listopada je bio Gravity sa zarađenih 55.7 milijuna dolara “daaavne” 2013. godine.

Ni najoptimističniji fanovi nisu računali na ovakav uspjeh filma, a neki kritičari su uistinu pokopali film. Na Rotten Tomatoesu, film drži ocjenu od svega 33 posto.

Tom Hardy je opravdao svoj angažman, a moramo priznati da smo i mi bili skeptični. Hardy glumi Eddieja Brocka kojeg obuzme izvanzemaljski simbiot zvan Venom. Ovo je Sonyjev pokušaj da stvori vlastiti stripovski svemir sa Spider-Man negativcima bez Spider-Mana – a ako ovako nastave, moglo bi im i poći za rukom. U post-credit sceni je već najavljen budući zlikovac. Šutimo!

.

I tako… Novi stripovski svemir. Jer je samo zarada važna, ne i kritika. Treba uzeti u obzir i da je Marvelov svemir imao teške početke da bi dogurao do ovog gdje je danas pa ćemo se nadati i vjerovati.

Uostalom – Venom nas je zabavio, ponekad čak i nenamjerno s nekim scenama koje su toliki cringe da smo umirali od smijeha. Sumnjamo da je to producentima bilo u planu. Ali lagana zabava za nas sa niskim standardom – potpuno smo okej s tom opcijom. Nije nužno svaki put natrpati visoke koncepte koji se često i ne isplate na samom kraju.

Venom, vidimo se opet. Luzeru divni.

TAGOVIbox office kino blagajne marvel rekord tom hardy venom vikend kino report zarada filma

Komentiraj