Film i TV

nova dokumentarna serija

Aside Banners

Vice dokumentarci sada i na TV-u

Piše , Objavljeno

Vice i njihove dokumentarce već dobro poznajete, ali ipak budite spremni za iznenađenja, jer najbolju su robu sačuvali za TV.

Nenormalni Vice multimedijalni magazin, o čijim prespaljenim dokumentarcima smo već pisali, ovaj petak su u kombinaciji s HBO-om napokon započeli novi serijal, što je čudno jer ovakve stvari se baš ne prikazuju na mainstream medijima, ali opet, HBO nije baš klasična TV kuća. Kamera ide gdje niti jedan uskogrudni Amerikanac, a bome ni Balkanac ne može ići, nema organiziranih putovanja, sve preko najtvrđih kanala. Prva od osam epizoda koliko je predviđeno za ovu sezonu je emitirana i radi se o kulturi nasilja, oružju na Filipinima i Talibanima, djeci bombašima samoubojicama, nećemo vam reći sve i pokvariti, ali ne brinite, idu odmah u glavu.

Izvršni producent je Bill Maher, skupa sa Shaneom Smithom i kreativnim šefom Vice-a Eddyjem Morretije te CNN-ovcem (ovce je idealan nastavak) Fareedom Zakariom koji je u ulozi savjetnika. Prikazuju se razgovori s bombašima koji nisu ispunili misiju, onima koji su preživjeli, i ta djeca pričaju kako im je rečeno da neće ići u raj ako ne ispune “cilj”, što je upitno, no to da su u jako dobro dokumentirani u novoj seriji je neupitno.

Rodman i Kim Jong-unOd zanimljivih podataka navodno nas čeka i epizoda u kojoj legenda košarke i čovjek koji je dovoljno lud da ide kod Malnara, Ševe i ekipe u emisiju, ide u Južnu Koreju u Pjongjang gdje na egzibicijskoj košarkaškoj utakmici upoznaje njihovog vladara Kim Jong-una. Kaže Rodman da je Kim, kako ga je zvao, uopće nije loš, da je klasični klinac i da voli košarku, ima njegov dres iz Bullsa sa brojem 91, i sve u svemu da je normalan skroz, ali ga svi, osim Dennisa koji nije bio zapanjen previše, tretiraju kao boga. Rodman je poručio Obami da nazove Kima.

Inače Smith i ekipa iz Vice-a su prvi američki novinari koji su snimili dikatora, a još zanimljivije je to što uopće nisu imali garanciju da će ga “uhvatiti” ali su znali da obožava košarku i kao pravi diplomati sjetili se Rodmana i Globetrottersa i uspjeli ga tako navući, znaju šljaku nema šta. Inače, da ne bi samo hvalili ove ljude na čijoj internet televiziji je art director Spike Jonze, neki prigovaraju da su hipsteri, neki da je licemjerno jer kome Ameri mogu pametovati o oružju, a mi kažemo svima neka začepe, pogledaju pa procijene sami.

TAGOVIdokumentarci dokumentarna serija hbo vice

Komentiraj